Lydia Bosch en una imatge d'arxiu

La presentadora catalana Lydia Bosch anuncia que té càncer

L'actriu i presentadora barcelonina ho ha anunciat el mateix dia que fa 57 anys | «Fa por, però no és un càncer perillós», ha dit al seu Instagram

Lydia Bosch ha anunciat aquest dijous que fa uns dies li van diagnosticar un càncer de pell. La presentadora i cèlebre actriu catalana, recordada pel seu paper a la sèrie 'Médico de Familia', ho ha explicat a través de les seves xarxes socials. L'actriu ha fet pública la notícia el dia del seu aniversari, ja que avui fa 57 anys. «Fa por, però no és un càncer perillós», ha dit al seu Instagram

Nascuda a Barcelona i criada al Prat de Llobregat, Lydia Bosh és mare de tres fills —Andrea, fruit de la seva relació amb Micky Molina, i Juan i Ana, fills en comú amb Alberto Martín. Cal recordar que la presentadora es va donar a conèixer gràcies al programa 'Un, dos tres...', i durant quatre dècades acumula una gran trajectòria a la televisió, on la seva darrera aparició ha estat a la sèrie 'Paquita Salas', de Netflix.

Una lesió a la barbeta

En la seva publicació a Instagram, Lydia Bosch ha explicat que el diagnòstic ha arribat després «d'una biòpsia en una lesió de la pell de la meva barbeta que mai acabava de curar». Concretament, l'actriu catalana pateix un carcinoma basal, però s'ha mostrat optimista i tranquil·la, assegurant que «encara que la paraula al principi espanti, no és un càncer perillós com pot ser el melanoma».

En aquest sentit, ha volgut enviar un missatge de conscienciació als seus seguidors sobre els perills de l'exposició al sol. «Des de la meva adolescència he comprat totes les butlletes per a tenir-ho. He fet veritables bajanades per a bronzejar-me.I l'efecte del sol en la meva pell m'ha provocat això», ha dit. Així mateix ha recomanat fer-se revisions dermatològiques de manera anual.

Lydia Bosch ha conclòs el seu missatge fent referència al seu aniversari, tot assegurant que «ara, de seguida, bufaré les espelmes, demanaré el meu desig i començaré a llegir i a escoltar cadascun dels vostres missatges». Entre altres persones que han felicitat l'actriu catalana i li han traslladat tot el seu suport hi ha Elena Rivera, Elsa Anka, Ana Risueño, Patricia Cerezo, Natalia Sánchez o Wally López.