Lydia Lozano i Kiko Matamoros

Lydia Lozano, l'única capaç de dir 'prou' a Carlota Corredera

La periodista no va cedir davant la pressió de la presentadora

A Lydia Lozano, no hi ha polèmica que no l'acabi esquitxant, d'una manera o altra. Aquest dilluns, 31 de maig, la periodista es va  enfonsar en ple directe a 'Sálvame' i va sortir plorant del plató. Lydia és televisió en estat pur, i els directors del programa de les tardes de Telecinco saben treure profit d'això per a guanyar audiència, encara que això impliqui fer-li passar mals tràngols. Es podria dir que és la col·laboradora que més enganxa l'audiència, i col·locar-la al focus de la polèmica genera expectació. Aquest dilluns, una informació que afectava directament un dels col·laboradors situava Lydia, un cop més, com la víctima de la tarda, i no va poder aguantar la pressió.

La col·laboradora abandona el plató entre llàgrimes

'Sálvame' tenia preparada una tarda complicada per a un dels tertulians. Miguel Frigenti s'encarregava d'indagar més en la identitat del presumpte afectat per la informació delicada de què disposava el programa, mentre Lydia era fora de plató parlant per telèfon, molt afectada. Carlota Corredera, que va advertir que alguna cosa li passava, va interrompre Frigenti per a interessar-se per ella mentre aquesta intentava que la càmera no l'enfoqués. Estava plorant i no volia que se la veiés. Després va tornar a plató i va intentar tranquil·litzar-se. Llavors la presentadora li va preguntar: «Què passa, Lydia?». «Res, res», responia la col·laboradora davant l'atenta mirada dels seus companys.

Lydia a Carlota: «Ja està!»

Ningú dels presents sabia el motiu pel qual la periodista va acabar plorant desconsoladament, però la presentadora estava disposada a fer tot el possible perquè sortís a la llum. «Però és una cosa personal?», va insistir Carlota, veient que no estava disposada a explicar-ho. «Sí, és personal, d'acord? Ja està!», responia Lozano deixant clar que no seguiria parlant i aconseguint que la presentadora s'adonés que l'havia incomodat. Conscient del mal que li estava fent l'interrogatori, Corredera es va afanyar a demanar-li perdó per haver insistit tant: «Doncs res, si és personal, res. Perdona, Lydia».

Per una vegada, aconsegueix el seu propòsit

Potser ni la mateixa Lydia Lozano és conscient que va aconseguir frenar la presentadora per primera vegada des que col·labora a 'Sálvame'. És habitual que les raons del patiment dels col·laboradors traspassin al plató del programa i arribin a l'audiència, però en aquest cas no va ser així. I poc després, un enfrontament entre Kiko Matamoros i Alonso Caparrós va desviar l'atenció al plató. Així doncs, tot i que els espectadors es van quedar amb ganes de saber més sobre el patiment de Lydia, els seus seguidors es devien sentir orgullosos d'ella per com va aconseguir no convertir-se de nou en el focus d'atenció. D'aquí a uns dies potser li ve de gust explicar què li va passar, però part de l'audiència li agrairà haver tingut el valor de posar fre a aquesta pràctica de mercadejar amb el patiment dels col·laboradors, tan habitual a 'Sálvame'.