El Rey Felipe Vi con la mano toncándose la mascarilla

El mal exemple de Felip VI avui mateix a Barcelona que no hauria de repetir mai

El monarca ha estat present avui a Barcelona en un lliurament de premis

Tots hem hagut de canviar costums i gestos molt arrelats en nosaltres des que va venir la pandèmia, com fer dos petons en saludar-nos, o abraçar-nos o fins i tot una cosa tan educada i protocol·lària com donar-se una encaixada de mans, que ja forma part del passat i que no sabem quan tornarà a formar part del nostre dia a dia. Així i tot, de vegades sembla que no ens hem oblidat de les nostres velles costums per complet, cosa que li ha passat avui al rei Felip, que ha comès un error que podria posar en risc a ell i als altres.

 

El monarca participava aquest divendres en l'acte de lliurament de premis de la Barcelona New Economy Week al costat de Pedro Sánchez, una trobada que anava carregada de tensió pels possibles aldarulls i manifestacions que es poguessin produir per part d'independentistes o contraris al rei.

 

Però la polèmica no ha vingut avui derivada de cap problema amb manifestants ni aldarulls, sinó per un gest del rei res adequat en plena pandèmia que li ha delatat, fent evident que el seu cap encara no ha assimilat alguns canvis produïts pel coronavirus.

 

El rei fa un gest prohibit en temps de coronavirus

En aquest acte, Felip VI ha lliurat els guardons als premiats, i en lliurar el premi al primer d'ells, el monarca li ha allargat la mà i li ha donat una bona encaixada, una fallada de què s'ha adonat posteriorment i ha lamentat amb un gest de cap. Per fortuna, no l'ha tornat a repetir tot i que algun premiat ha intentat estrènyer la mà del rei.

 

Amb una de les guardonades fins i tot s'ha hagut de disculpar en tendir-li la mà i Felip haver-la de rebutjar:«No et puc donar la mà».I després li ha xocat el colze.Aquest succés ha recordat al què es va produir fa uns mesos quan durant l'homenatge d'Estat a les víctimes de Covid, la seva fillaLeonorli va haver de recordar al seu pare que es posés lamascareta.