Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de la reina Sofia amb rostre seriós durant la inauguració de la FEBA a Madrid el setembre de 2023

El mal moment de la reina Sofia: la seva germana Irene de Grècia perd la memòria

La reina Sofia pateix per la salut actual de la seva germana

Sens dubte, són temps difícils per a la reina Sofia. I és que, després d'un any força complicat a causa de la mort del seu germà, Constantí II, el darrer mes de gener, ara la mare de Felip VI està afrontant un altre cop dur a la seva vida.

Un revés que ve de la mà de la seva germana petita, Irene de Grècia, a qui sempre ha estat molt unida. La raó és que, segons ha avançat en exclusiva Lecturas, aquesta última estaria perdent la memòria amb 81 anys.

«Se li estan esborrant els records», afirmaven. Encara que no se sap del cert quina és la malaltia exacta que pateix, la veritat és que des d'aquest mitjà han assegurat que li costa reconèixer algunes cares que algun dia li van resultar familiars.

Imatge de la reina emèrita Sofia amb Irene Urdangarin, la infanta Sofia i la reina Letizia sortint del musical 'Billy Elliot' a Madrid el maig de 2018
La reina Sofia no està travessant una bona època. | GTRES

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

La reina Sofia, en el seu moment més complicat per la malaltia de la seva germana Irene de Grècia

Una situació que, evidentment, està sent molt delicada per a la mateixa reina Sofia, que ha de presenciar com la seva germana a poc a poc l'està oblidant. I és que, totes dues han estat sempre carn i ungla. No eren una sense l'altra.

Encara que durant la seva joventut no eren tan properes, la seva unió es va forjar quan la mare d'elles, Federica de Hannover, va morir. Arran d'això, la reina Sofia va prendre la important decisió que la seva germana petita, Irene de Grècia, se n'anés a viure amb ella al palau de La Zarzuela, a Madrid.

Imatge de la reina Sofia amb la seva germana Irene de Grècia durant un concert nadalenc a Madrid el desembre de 2023
La reina Sofia sempre ha estat acompanyada per la seva germana petita. | GTRES

A més d'aquesta raó, també n'hi va haver una altra de pes que va portar Irene de Grècia a instal·lar-se de manera definitiva a Espanya: l'abolició de la monarquia hel·lena. A partir de llavors, Irene de Grècia es va convertir en l'ombra de la seva germana gran. Era usual que l'acompanyés a esdeveniments importants i fins i tot a plans extraoficials. Totes dues sempre s'han acompanyat per a tot.

Així mateix, Irene de Grècia sempre ha estat un suport indiscutible per a la reina Sofia. Sobretot, en els mals moments, com ara quan va sortir a la llum l'escàndol del rei emèrit, que el va portar a abdicar i a fugir a Abu Dhabi (als Emirats Àrabs).

Això sí, malgrat viure juntes a La Zarzuela, Irene de Grècia sempre ha viscut a la seva pròpia zona de palau, la qual està composta per dos dormitoris i un despatx. De fet, la seva àrea està una mica allunyada a la de la seva germana gran, segurament per evitar xocs entre elles.