Joan Carles

La malaltia que força el retorn del rei emèrit Joan Carles

Joan Carles té previst tornar a Espanya les pròximes setmanes

Joan Carles pot tornar abans del que estava previst a Espanya. Tot i que la seva intenció era haver passat les festes nadalenques amb la família, finalment va desistir, ja que ni el seu fill ni Letícia van aprovar aquesta decisió. Hi ha diversos motius que l'empenyen a tornar a casa. Troba a faltar la vida que tenia al nostre país, però també als seus amics més propers.

Durant aquest temps a Abu Dhabi, Joan Carles s'ha sentit massa sol. De tant en tant rep la visita de les seves filles, Helena i Cristina, porta una vida acomodada i de luxes, però potser massa monòtona per a la seva manera de ser.

El rei Joan Carles amb el seu amic Josep Cusí en una imatge d'arxiu
El rei emèrit vol visitar el seu amic Josep Cusí, que pateix una greu malaltia. | CatalunyaDiari

A més, hi ha una raó de pes que pot accelerar el seu retorn. Es tractaria d'un problema de salut que pateix una persona molt propera, concretament l'empresari Josep Cusí, amb qui manté una relació excel·lent des de fa molts anys i a qui considera com un germà.

El català pateix un greu problema de salut des de fa temps i els seus familiars consideren que està davant dels seus últims dies de vida. Ara, la família de l'empresari vol que l'emèrit el pugui acompanyar en aquest final, ja que saben que la seva presència és important per Cusí.

Un viatge «d'anada i tornada»

En aquest sentit, 'El Cierre Digital' apunta que seria un viatge «d'anada i tornada». El rei emèrit «no tornaria per quedar-se», ja que estaria només unes hores per acomiadar-se del seu amic i tornaria de nou a Abu Dhabi.

Segons la informació del citat mitjà, Joan Carles estaria fent tot el possible per complir un dels darrers desitjos del seu amic. En aquest sentit, també revela que la família de Cusí estaria molesta amb Felip VI per negar-se a permetre el viatge del seu pare.

'El Cierre Digital' assegura que el rei emèrit ja fa temps que té la maleta preparada, però s'ha trobat amb la ferma oposició dels actuals monarques. Ni Felip VI ni Letícia veuen amb bons ulls la seva tornada a Espanya.

La intenció de Joan Carles és passar els últims anys de la seva vida a Espanya, juntament amb els seus. En qüestió de dies farà 84 anys i els problemes de salut també li passen factura. Per això, no té previst passar més temps a l'exili.

Joan Carles vol accelerar el seu retorn: vol tornar abans del dia de Reis

Joan Carles va acceptar la proposta que es va plantejar des de Zarzuela d'endarrerir la seva tornada. Veient que no el deixaven passar el Nadal a casa, l'emèrit va proposar retardar el seu viatge a Espanya a principis d'any, amb l'objectiu de celebrar el seu aniversari amb els seus éssers estimats.

La data del seu aniversari és el 5 de gener, però encara no ha rebut el vistiplau per viatjar. La intenció de la Casa Reial és que Joan Carles estigui tan allunyat com sigui possible de la institució, ja que les seves constant polèmiques han deteriorat molt la imatge de la Corona.