Foto oficial del Rei Felip VI

«Era un malson»: El tempestuós passat del rei Felip i les dones que ha deixat enrere

Eva Sannum, ex del rei Felip, ha explicat la seva terrible experiència dins de la reialesa

Pocs coneixeran Eva Sannum, però ella podria haver arribat a convertir-se en reina al nostre país. La model s'ha sincerat com mai en el medi noruec 'Aftenpostes', on ha explicat el calvari que va viure durant el seu romanç amb el rei Felip, i que va obligar-la a fugir espantada de tot allò que tenia relació amb la reialesa i les seves normes.

A més, amb el tema de l'entrevista del príncep Harry i Meghan Markle encara en primer pla, Eva ha volgut pronunciar-se i assegura entendre perfectament la situació per la qual han passat: «Venir d'un lloc completament diferent, formar part d'una família tan especial. Com molts han assenyalat, potser Harry li hauria d'haver informat sobre això».

Entre altres coses, la model ha confessat que va rebre ofertes milionàries per part de la premsa perquè parlés: «Fa molts anys que intento evitar utilitzar aquesta vella història. Pot semblar arrogant, però no vull que ningú pensi que parlo del meu passat amb la premsa i del príncep, o que dono aquesta entrevista perquè trobo a faltar ser el centre d'atenció».

No obstant això, ella no és l'única dona que el rei Felip va deixar enrere abans de decantar-se per Letícia Ortiz, sinó que, i fent gala de la fama que tenen els Borbons, hi ha una llarga llista d'amants en el seu passat que van passar d'estar en el punt de mira, a desaparèixer del tot.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Isabel Sartorius, la dona que va enamorar a Felip, però no va convèncer als seus pares

I, en l'únic que semblen coincidir totes, és que no ho van passar gens bé una vegada van descobrir aquesta part dolenta pel fet de formar part de la família reial. Encara que, potser, la que més paperetes va tenir per treure-li el lloc a Letícia, va ser Isabel Sartorius.

Ella i el rei Felip es van conèixer quan ell, encara príncep, tenia només 21 anys, i ella, 24. Sartorius era maca, intel·ligent i membre de l'aristocràcia, tanmateix i segons les males llengües, tot i que Isabel semblava la dona ideal, la reina Sofia podria haver-se ficat entremig per separar-la del seu fill.

La ruptura es va fer oficial l'any 1991, dos anys després que sortís a la llum el romanç, cosa que confirmava el mateix rei Felip: «No tinc xicota i estic sense compromís i, en cas d'haver existit alguna cosa de veritat, la premsa ho hauria espatllat». Per la seva banda, Sartorius va fugir a Londres per allunyar-se del dolor que li havia provocat la ruptura.

Un cop superat el mal d'amors, la següent en la llista de conquestes del rei va ser Gigi Howard, amb qui va ser enxampat divertint-se a Nova York. A aquesta la van arribar a sobrenomenar com a 'la princesa americana'. «Has de ser una persona molt especial per poder bregar amb la intensitat i la invasió de la premsa, i jo no era aquesta persona. Soc molt discreta i això no era per a mi», confessava Gigi el 2017 a la revista 'Vanity Fair'.

«M'alegro de no haver-me convertit en reina»

Poc després, entrava en la vida del rei Felip, Eva Sannum, un romanç mai confirmat que va durar al voltant de quatre anys, és a dir, que va ser una de les relacions més llargues que ha pogut arribar a tenir abans de conèixer a la seva actual dona.

De fet, van arribar a assistir junts al casament d'Haakon de Noruega amb Mette-Marit. Encara que, segons revelava recentment la model, el que va viure durant el seu pas per la família reial, estava lluny de ser un conte de fades: «La gent probablement pensa que em vaig perdre una vida amb iots i xampany. Però no s'adonen que és esgotador. És una vida plena de limitacions».

Segons expliquen, Felip va intentar per tots els mitjans lluitar per la seva relació, tot i les pressions que rebia per part del seu entorn perquè la deixés, però sembla que va ser ella qui va voler posar-li punt final a la seva relació l'any 2001, després d'adonar-se que no encaixava amb aquest estil de vida. Sannum fins i tot ha arribat a qualificar el tracte que va rebre com a 'inhumà', per la qual cosa no sorprèn que volgués sortir corrent quan va veure l'oportunitat.

«M'alegro de no haver-me convertit en reina», sentenciava Sannum, qui sense saber-ho deixava pas a l'arribada de Letícia Ortiz, la qual acabaria convertint-se en la nostra reina i en la mare de la futura hereva al tron, la princesa Elionor. En aquesta ocasió, Felip es va plantar i va donar un cop a la taula, negant-se a perdre a una altra dona que li fes feliç.