Primer pla de Manuel Carrasco en un photocall.

Manuel Carrasco rep la notícia que Elena Huelva va deixar preparada abans de morir

Elena Huelva va somiar el que ara s'ha complert

Manuel Carrasco segueix recordant la seva estimada Elena Huelva. La noia va morir el mes de gener passat a causa d'un sarcoma d'Ewing, malaltia contra la qual va lluitar durant quatre anys. Manuel i Elena van entaular una amistat que perviu a la memòria del cantant i en els gestos d'aquest amb la família de Huelva.

La mort d'Elena Huelva va resultar un cop dur per a l'intèrpret de 'Qué bonito es querer'. El cantant de Huelva va voler dedicar una cançó a la seva amiga en què li deia boniques paraules. «No ho vaig fer per mi i en el teu dolor va ser el meu rescat. La vida va mostrar dues cares al seu aparador. Em vas ensenyar l'ànima. Es van obrir els ulls. De les teves emocions vaig aprendre».

Imatge d'Elena Huelva i Manuel Carrasco a l'hospital
Manuel Carrasco va fer una bonica amistat amb Elena Huelva | Instagram

Manuel Carrasco va forjar una relació molt especial i propera amb Elena, cosa que era mutu, i demostraven el gran afecte que es tenien. Un dels moments més emotius va ser quan Manuel va dedicar a Elena en un concert el tema «Mujer de las mil batallas». Entre el públic hi havia la sevillana, que va ser aixecada i ovacionada.

El ninot dissenyat per Elena Huelva ha recaptat una important suma de diners

Ara, dos mesos després de la seva mort, El Baby Pelón de la Fundació Jugateràpia dissenyat per Elena Huelva, ha recaptat més de 87.000 euros. Aquesta quantitat s'invertirà en la investigació del sarcoma d'Ewing a l'estudi Inter-Ewing-1. Es tracta de l'estudi més gran a nivell europeu sobre aquest tumor i en què participarà el Grup Espanyol de Recerca a Sarcomes.

És la segona aportació a la beca de recerca, anterior al llançament del Baby Pelón, la Fundació Jugateràpia va fer una aportació de 25.000 euros dels seus propis fons.

«Des de la Fundació Jugateràpia avancem en aquesta lluita gràcies a les donacions destinades a beques de recerca, en aquest cas, amb el Baby Pelón dissenyat per Elena Huelva. La investigació és clau per detectar noves formes de prevenció, diagnòstic i tractament, essencial per salvar vides i millorar la qualitat de vida dels que ho pateixen».

Amb aquestes paraules, la vicepresidenta de la Fundació Jugateràpia, Valle Sallés, explicava que la quantitat recaptada s'invertirà en investigació. Fins a aquesta donació, Espanya no havia format part de l'estudi, tot i que és el segon país en nombre de pacients participants a l'anterior investigació, EuroEwing. Un projecte que va establir quin havia de ser el tractament de quimioteràpia estàndard per a aquest tumor.

Elena Huelva compleix ara un desig amb què va somiar

Un esdeveniment en què Emi, germana d'Elena, ha volgut ser present i explicar el que el Baby Pelón suposava: «Va ser un somni complert. Sempre li va fer il·lusió la idea de poder-ne dissenyar un i contribuir d'aquesta manera a la investigació de la malaltia que patia. Per a ella era el més important, ja que gràcies a això s'aconseguirà la cura».

Emi ha afirmat que la seva germana «ha donat una lliçó sense pretendre-ho» en la lluita contra el càncer. Des del moment en què li van diagnosticar la malaltia, Elena Huelva va començar a comptar el seu dia a dia a les xarxes socials. La sevillana va arribar a aconseguir més de 800.000 seguidors només a Instagram.

Elena va fer viral el seu lema 'Les meves ganes guanyen'. Una frase que també s'ha recollit al ninot Baby Pelón. Altres elements característics de la jove es mostren en el seu disseny, com a notes musicals o un guant de boxa, representant la lluita contra el tumor.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!