Fotomuntatge de Manuel Díaz i la seva filla Alba Díaz Martín.

'El Cordobés' pateix per la seva filla mentre rep una trucada del seu pare

Manuel Benítez ha fet el pas definitiu després de l'operació a cor obert

Manuel Díaz 'El Cordobés' ha estat històricament un dels personatges més seguits per la premsa del cor. Sí, perquè a més dels seus triomfs a la plaça de toros, 'El Cordobés' es va fer famós per la seva llarga reclamació contra el seu pare biològic.

Manuel ha passat dècades assegurant que és fill de Manuel Benítez, un altre torero, també anomenat artísticament, 'El Cordobés'. El problema és que Benítez, malgrat la semblança física entre tots dos i les proves mai ho ha reconegut com a tal.

Aquest fet va fer-li molt de mal a Manuel, que no va parar fins a aconseguir que l'Audiència Provincial de Còrdova confirmés judicialment que Benítez és el seu pare biològic.

Imatge de Manuel Díaz, 'El Cordobés', amb un cartell promocional d'una correguda de bous
Manuel Díaz ha rebut notícies que no esperava | GTRES

Això va passar l'any 2016. Tot i això, Benítez sempre s'ha negat a parlar amb el seu fill, per la qual cosa Manuel Díaz ja havia perdut l'esperança de tenir una relació normal amb el seu progenitor.

Tot i això, una cosa ha canviat ara. Potser per l'edat —Manuel Benítez ja té 85 anys— o pels remordiments, el matador ha fet un pas endavant. O també hi pot influir la recent operació de cor que li van haver de practicar d'urgència fa unes quantes setmanes.

La qüestió, però, és que Benítez li ha ofert diàleg al seu fill perquè es produeixi l'anhelat partit i intentar recuperar una mica del temps perdut.

La resposta d''El Cordobés' al seu pare

A Manuel Díaz el va sorprendre molt aquesta reacció per part del seu pare. I és que, després de tants anys evitant-lo, ja tenia assumit que la seva figura paterna mai el reconeixeria.

Però el seu pare parlava així recentment: «Som aquí, tot arribarà. Jo li he donat el meu telèfon, que em truqui quan vulgui».

A més a més, el veterà torero afegia: «Jo li tinc molt afecte i intentaré mantenir una conversa amb ell a poc a poc. Ja ens veurem».

Imatge de Manuel Benítez
Manuel Benítez ha tingut un gest d'acostament amb el seu fill | GTRES

Pel que sembla, fonts properes a Manuel Díaz han confirmat la seva alegria per aquestes paraules i la seva decisió de trucar al seu pare. Així que, si es produís aquesta trucada i amb enteniment, assistiríem a un esdeveniment històric de la premsa social.

Una portada de revista amb pare i fill plegats seria sens dubte la portada de l'any. Tot i això, a Manuel Díaz li preocupen altres qüestions, com ara com es troba la seva filla després del viatge que ha fet.

Alba Díaz torna de Kenya i 'El Cordobés' la rebrà

Alba Díaz és la filla que Manuel Díaz va tenir amb Vicky Martín Berrocal. Actualment té 22 anys i després de la separació de Manuel i Vicky, ell va refer la seva vida al costat de Virginia Troconis amb qui ha tingut dos fills més, Manuel i Triana.

Imatge d'Alba Díaz amb gorra i mascareta atenent a la premsa
Alba Díaz ha arribat de Kenya i ha estat rebuda pel seu pare, Manuel Díaz | GTRES

Manuel ha acudit a l'estació de l'AVE aquesta setmana per rebre la seva filla, que ha estat un mes a Kenya, col·laborant amb una ONG. En arribar a Madrid, el torero es va interessar per l'estat de salut de la seva filla, que ha viscut l'experiència, segons ella mateixa, com a molt positiva 

Així mateix, tant pare com filla tenen una relació magnífica, ja que, segons explica el mateix Manuel, fa un temps van tenir una conversa en què ell li va dir: «Soc el teu pare i estaré sempre, però hi ha una cosa que hem de fer tu i jo, hem de ser amics».

La jove viu a Madrid i és molt independent, mentre que el seu pare viu a Sevilla, amb Virginia i els seus dos fills. Alba i Manuel es veuen sempre que poden i el torero hi té plena confiança, que ja vola sola.

Ara Díaz està centrat, per la seva banda, en les corregudes de bous que està fent a diferents places espanyoles. Té dates confirmades durant tot el 2022 i als seus 53 anys, segueix en plena forma. I si finalment aquest 2022 aconsegueix l'anhelada trobada amb el seu pare, podrà dir que tanca un any rodó en l'àmbit professional i també personal.