El presentador de 'Joc de Cartes', Marc Ribas, en una fotografia

Polèmica a 'Joc de Cartes': Ribas explica tota la veritat de l'últim programa

Un dels concursants del programa va dir que el Chartreuse, la beguda típica de Tarragona, és «de 'tontos'»

«El Chartreuse és una beguda de 'tontos'». Així va sentenciar un concursant de l'última entrega del programa de cuina de TV3 'Joc de Cartes' quan la mestressa d'un restaurant rival va oferir una copa del licor, típic a Tarragona.

Com que el programa tenia com a pretext la rivalitat entre Tarragona i Reus, quan el concursant, que, curiosament, té un restaurant a la primera i no a la capital del Baix Camp, va pronunciar aquestes paraules, la polèmica va esclatar a les xarxes. D'això, però, ja ha passat una setmana. Tanmateix, la controvèrsia es va allargar fins ahir, quan el presentador va haver de desmentir una piulada que circulava a Twitter.

La beguda típica de Tarragona, de 'tontos'?

Tot va tenir lloc quan la Meritxell Lecha de l'A3MANS no tenia vi dolç a la carta, i, per tant, en comptes d'això, va oferir als concursants prendre una copa de Chartreuse. Mentre que tots van assentir, el concursant esmentat, Ramon Sas, propietari del restaurant Cal Mano de Tarragona, va dir que era «una beguda de 'tontos'».

Ara bé, un internauta va assegurar que li «van tallar la frase», i que ho va dir perquè es «compra a 24 euros i és un engany». A més, aquesta persona va assegurar que un treballador de TV3 li va confirmar que havia estat així. En aquest sentit, va acusar el programa de manipular les declaracions de Sas.

Ribas titlla de «masclista i homòfob» el concursant

El xef de Terrassa va haver de trencar el seu silenci i va negar rotundament les acusacions. De fet, va apuntar contra alguns participants, entre els quals un d'ells podria ser el mateix Ramon Sas, de masclistes i homòfobs. 

«Mai hem tallat o deixat de tallar res per perjudicar. Ara bé, sí que hem tallat d’altres comentaris de tipus masclista, misogin, sexista o homòfob. Potser cal fer memòria als concursants», va indicar Marc Ribas al propietari. Amb la polèmica del Chartreuse inclosa, el darrer episodi va liderar la nit amb un 18,1%, superant, fins i tot 'La isla de las tentaciones' a Catalunya.