Primer pla de Joaquin Prat

La mare de Joaquín Prat: de salvar al seu amor a veure com el seu fill cau a l'infern

La família de Joaquín Prat travessa un moment molt complicat

Joaquín Prat passa un dels moments més complicats de la seva vida després de destapar-se el fosc secret que guardava el seu germà Federico. Tot i que la família el defineix com «un ésser meravellós amb un cor d'or, educat, afectuós i sensible», sembla que ha seguit un camí força complicat.

«És i ha estat sempre estimat a casa, educat, afectuós, sensible i és, malauradament, també un addicte», confessa la seva família. Cosa que porta pel camí de l'amargor a la seva mare, Marianne Sandberg, que lamenta no poder fer-hi més. «Hem intentat ajudar-lo. Li pago el lloguer mensual, però em truca demanant més diners», explicava trencada de dolor. «El meu fill Fede és un addicte. Estem desesperats», es lamentava.

Joaquín Prat i el seu germà
Joaquín Prat lamenta la situació del seu germà, Federico Prat | INSTAGRAM

I malgrat que Joaquín ha preferit guardar silenci i mantenir-se al marge, els seus germans sí que s'han animat a dir unes paraules. «Fa més de 12 anys que la meva mare i nosaltres, com a germans, hem intentat ajudar-lo. Acompanyant-lo en nombrosos tractaments de rehabilitació», confessava Andrea Prat, molt afectada per tota la situació.

«Centres de tota mena i també a casa. Finalment, i després d'un dur camí, especialment per a la meva mare, Fede va escollir viure al sud i continuar amb la seva addicció», detallava. «Ha continuat immers al món, terrible i immund, de les drogues. Ja no esperem que algun dia es guareixi, però sí tenir privadesa familiar per seguir gestionant-ho de la manera menys perjudicial per a tots», demanava en nom de tota la família.

Tant el presentador d'El Programa de Ana Rosa com la resta de la família han sentit el suport, rebent nombroses mostres d'afecte en aquest difícil moment personal.

La dolorosa situació que travessa la família de Joaquín Prat

«Gràcies infinites per tantes trucades i missatges per mostrar-nos el vostre suport i afecte. Són moltes les famílies que estan passant pel mateix i els desitjo el millor», escrivia Andrea a les seves xarxes socials. «Són molts anys de patiment que només nosaltres coneixem. Tant de bo ningú hagués de passar per això. Ni el malalt ni la família. La nostra família és una pinya per a les coses bones i per a les dolentes, i així continuarà sent», assegurava.

Foto de família Prat
La família Prat està preocupada per la situació de Fede | Cedida

La història d'amor dels Prat va ser un veritable conte de fades que potser molt pocs coneixen. Ximo, com el coneixien al seu entorn més proper, acabaria consolidant-se com un reeixit presentador després del seu fitxatge a El precio justo.

El presentador coneixeria la mare dels seus fills mentre ell viatjava amb avió i ella, una jove danesa, treballava en el mateix vol com a hostessa. Tot i això, Joaquín i Marianne Sandberg no podien casar-se fins que ell oficialitzés el divorci amb la seva primera esposa, Anne McKiernan.

L'amor acabava guanyant la partida tot i que l'entorn de la parella no aprovava la relació i no van trigar a formar la família.

Els dos primers fills de la parella, entre ells el primogènit Joaquín Prat, van néixer en terra danesa per qüestions legals que encara no s'havien solucionat a Espanya. Tots dos van poder gaudir d'un matrimoni molt feliç durant anys, encara que, lamentablement, la vida de Ximo s'apagava el 1995 després d'una llarga agonia.

Joaquín Prat a 'El programa de AR'
Joaquín Prat sap que té el suport dels seus seguidors | Mediaset

I les vides tant dels fills del presentador de El precio justo com la de la seva vídua han canviat molt des d'aquell dia. Joaquín Prat era l'encarregat de comunicar la seva mort davant els mitjans. «Després de dos mesos de lluita, el meu pare ja estava cansat de lluitar. Ara descansa».

Tot i que, sens dubte, ha sabut fer honor al seu llegat al món del periodisme, igual que la seva germana Andrea, que també s'ha fet molt coneguda.