Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de María José Campanario a la Gala per la Fibromialgia de Sevilla

María José Campanario lluita contra una malaltia amb ajuda de Jesulín de Ubrique

María José Campanario és conscient del que suposa per la seva vida

María José Campanario fa anys que lluita contra una malaltia per la qual ha hagut de ser hospitalitzada moltes vegades. La parella de Jesulín, amb qui fa 21 anys que està casada, ha trobat en el seu marit el seu principal suport en aquest tema. María José, segons va explicar el torero, ha après després de tant de temps a viure amb la malaltia que pateix.

Va ser Jesulín durant l'entrevista que va concedir a Bertín Osborne al programa 'Mi casa es la tuya' quan vam saber més sobre el tema. María José Campanario pateix fibromiàlgia, un trastorn que li provoca dolors intensos en els músculs i ossos. «Ho ha passat malament, és un tema força delicat», explicava alhora que revelava que ella «ha sabut conviure amb el tema del dolor».

María José Campanario fa anys que pateix fibromiàlgia

L'últim ingrés hospitalari de Campanario que es va fer públic va ser l'octubre de l'any passat a l'Hospital de Jerez de la Frontera. Pel que sembla, el dolor s'aguditza amb els canvis de temps o estació i afecten negativament el dia a dia. «És un dolor articular, però si ho saps gestionar sempre el pots portar millor i la meva dona ho intenta i ho intenta gestionar tan bé com pot», deia Jesulín.

El d'Ubrique assenyalava, a més, que motivat per aquest trastorn crònic María José estava de baixa mèdica. «Ara mateix està de baixa, però ella ha estat treballant fins que es va quedar embarassada. Estava a Saragossa fins a tres clíniques diferents», afirmava.

Captura de Jesulín d'Ubrique al programa 'La meva casa és la teva' del 15 de maig
Jesulín de Ubrique va explicar a Bertín Osborne detalls sobre la malaltia de la seva dona | Telecinco

María José Campanario no ha tingut més remei que aprendre a conviure amb la fibromiàlgia. El seu marit destacava que, malgrat tot, ella sempre mostrava la seva millor versió. «És molt fotut, però el que sí que et dic és que és una dona que en els moments difícils té bona cara i sempre intenta treure el millor de si».

El torero va destacar de la seva dona que és una dona «molt senzilla, molt normal, molt pencaire, molt amiga de les seves amigues, és molt divertida». La catalana conviu amb un dolor que no té cura ni tractament; Campanario va començar a experimentar la fibromiàlgia l'any 2005.

Ella mateixa ho explicava a ¡Hola! fa alguns anys: «Vaig començar a sentir-me molt, molt cansada, a tenir un dolor generalitzat als músculs i a les articulacions, vaig començar a dormir malament. És un conjunt de símptomes força desagradable. El pitjor és la falta de son i aquest dolor crònic que no desapareix, i sobretot no saber per què».

La fibromiàlgia, continuava, «és una malaltia invisible, només la percebem els que la patim. És molt complicat que la gent al teu voltant t'entengui». Tot i això, ella compta amb el suport de la seva parella que no s'ha mogut del seu costat en tots aquests anys.

María José Campanario ha vist com la fibromiàlgia condiciona la seva qualitat de vida

Un trastorn que, assegurava, ha limitat la seva vida. «Hi ha dies en què realment no et pots moure i és força dur. Una de les coses per a mi és que hi ha hagut dies en què m'he sentit completament inútil», explicava.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

Campanario pateix forts dolors que la incapaciten durant un temps i, a més, requereix atenció mèdica continuada. El moment més complicat el va passar a l'estiu del 2017 quan va estar ingressada més d'un mes a la clínica psiquiàtrica El Seranil, a Benajarafe, un municipi de Màlaga.

Foto de Jesulín de Ubrique i María José Campanario junts mirant a càmera
María José Campanario sempre ha estat acompanyada del seu marit en la malaltia | Europa Press

Molt compromesa amb el tema, María José va ser l'encarregada de presentar el 2018 la primera gala benèfica per la fibromiàlgia. «Els que patim aquesta malaltia tenim més dies dolents que bons, és una llàstima», va assenyalar en aquella ocasió.