Primer pla de María del Monte amb el rostre seriós

María del Monte torna a trencar-se per una mort: «Ens ha ensenyat moltes coses»

María del Monte va acomiadar Pascual González, un dels artistes més populars d'Andalusia

María del Monte està de dol després de la pèrdua del cantant andalús Pascual González. És més, fins i to l'església sevillana on van acomiadar a tot un referent musical d'Andalusia es va quedar petita.

I és que havia mort, als 72 anys, el fundador i ànima del popular grup 'Cantores de Híspalis'. Entre els familiars, amics i fans que s'han citat hi havia famosos com a María del Monte, María José Santiago o Carlos Herrera.

María del Monte, amb posat seriós, en un plató de televisió
María del Monte ha dit adeu a un dels referents de la música andalusa | Telecinco

Tots ells s'han posat d'acord a afirmar que el cantant era «un geni i excepcional ésser humà» a qui trobaran molt a faltar. «És una enorme pèrdua i estem tots tristos», ha assegurat María del Monte als companys d''Europa Press'.

María del Monte, trencada després de la mort de Pascual González

«L'única sort, si es pot dir, és que ha deixat un llegat importantíssim que continuarem gaudint», apuntava Del Monte. I és que va ser un artista que «es va avançar a tot, ens va ensenyar coses. Ens va posar a ballar i a tocar els palmells i avui ens deixa una mica orfes», recalcava.

«Ens ha ensenyat moltes coses, moltíssimes coses. Jo ho he dit abans que va ser capaç de posar-nos a ballar, a tocar de mans, a creuar la badia. I ens va posar per un autobús de la primavera on ens vam passejar tots», desvelava la cantant fa unes hores.

María del Monte deixava clar que ella no necessitava que es morís per valorar la seva feina i el seu bon caràcter. «Crec que la gent és qui és i que afortunadament doncs encara en quedem molts que sabem valorar el que tenim i no el que perdem», s'expressava a les portes de l'església sevillana.

Imatge de María del Monte amb mascareta i ulleres de sol negres atenent als reporters
María del Monte parlant per a 'Gtres' al funeral del cantant Pascual González | GTRES

Aprofitant el moment, María del Monte era preguntada pel clan Pantoja, però deixava clar que mai més parlaria de la seva examiga Isabel. I és que des de fa un temps no hi té relació. «No respondré preguntes que no tinguin res a veure amb la meva professió», afirmava María del Monte.

Emotiu comiat al cantant de 'Cantores de Híspalis'

D'altra banda, Carlos Herrera ha recalcat que Sevilla «notarà molt la seva absència. La ciutat reviu permanentment a través del seu vers i la seva creació».

«Pascual tenia un cavallet al cap i constantment li sortien les idees. Ha estat el gran poeta civil de Sevilla. Ha lluitat contra les seves patologies i al final la màquina ha dit que no podia més, però estarà al nostre cor i l'enyoraré sempre», deia emocionat.

Mentrestant, 'Los del Río' manifestaven que el líder dels 'Cantores de Híspalis' «ha portat la Setmana Santa al món amb molta categoria. I li ha cantat a la Fira, al Rocío... Què més podem demanar a un sevillà!», sentenciaven.

Imatge del duet 'Los del Río' durant el funeral de Mercedes Domecq
'Los del Río' han volgut estar al comiat de l'estimat artista andalús | GTRES

«Va ser admirat de veritat pels seus companys. Enamorat de la seva terra i així es reflectia a les seves lletres, i se'ns en va un gran de la música», remarcaven. González estava immers actualment en la gira de concerts de març a juny, però van ser cancel·lats fa una setmana per un empitjorament de la seva salut.

Pascual González, un cantant molt estimat a Andalusia

Nascut l'any 1950 al barri de la Calçada, era un home apreciat per la societat andalusa. Però es va fer molt famós gràcies a temes com 'A bailar, a bailar', 'Vámonos pa' Jerez' o l'himne del Betis, equip del qual era gran seguidor.

Així mateix, cançons de Massiel o el Duo Dinámico eren de la seva collita, i per això, González va ser guardonat amb la Medalla d'Or de Sevilla. D'altra banda, havia tornat als escenaris el 2018 després d'estar fora per un càncer de laringe que va requerir setze intervencions.