Foto de María Patiño

María Patiño explica la veritat sobre el seu fill després de sentir-se assenyalada

La col·laboradora ha parlat per primera vegada de la seva maternitat

María Patiño es troba més sensible del normal durant aquestes últimes setmanes, especialment després de l'estrena del programa Lo siento mi amor. La col·laboradora ha volgut compartir la seva experiència com a mare, prenent com a punt de referència la lluita de Rocío Jurado com a dona i feminista.

La periodista ha acabat fent una declaració molt impactant com a mare i la por que li envaïa el fet de fer-se càrrec del fill. Julio té 21 anys i té una excel·lent relació amb María Patiño, que no sol parlar sobre la seva maternitat davant la premsa. De fet, va ser l'estiu passat quan s'obria sobre aquest tema a Sálvame .

Mentre parlava, es podia veure l'emoció que l'envaïa. «Estic impressionada en escoltar Rocío Jurado perquè en algunes coses no ha passat el temps. Jo particularment estic força emocionada, ella ha parlat de coses que jo he viscut però en generacions diferents. Per exemple, no criar el meu fill per venir a Madrid a treballar...»

María Patiño ha parlat del que ha suposat perseguir els seus somnis i crear la seva carrera professional, lluny dels éssers estimats i la seva ciutat. La presentadora ha reprimit les llàgrimes en recordar els durs moments abans d'arribar on és.

«Ja he deixat de tenir aquesta por»

«Penses que no estàs fent les coses bé. Les meves circumstàncies personals em van portar a buscar-me la vida a Madrid. Vaig arribar a pensar que era al lloc incorrecte», confessava.

Imatge de María Patiño i el seu fill Julio passejant pel carrer
María Patiño no sol parlar de la seva maternitat | Europa Press

«Arribes a dubtar. Amb el pas dels anys vaig intentar reforçar que el que vaig fer estava bé. I la persona que ara és al meu costat em va fer veure que no era així», referint-se al seu marit Ricardo Rodríguez.

El camí de María Patiño no ha estat gens fàcil i durant aquest recorregut ha rebut moltes crítiques sobre el seu paper criant el fill. Arribant-la a titllar de ser mala mare.

«Les paraules fan tant de mal, en mi va suposar un problema d'autoestima i un sentiment de culpa que m'ha fet mal molt de temps. Ja he deixat de tenir aquesta por, i em permet explicar-ho, en part perquè els meus pares ja no hi són. Si estiguessin no gosaria parlar-ho tan públicament, és la primera vegada que ho parlo obertament», deia.

En aquesta intervenció s'ha vist molt ben reflectida a la cantant Rocío Jurado. Totes dues han patit en ser assenyalades per seguir endavant amb la seva professió i ser cap de família.

«Sentir-me assenyalada com a mare... He mirat cap avall durant molt de temps perquè creia que era una culpa. Escolto Rocío Jurado i t'adones què això potser no s'ha superat i que fa molt de mal», comentava.

Per això també ha tingut paraules d'agraïment cap a l'artista, que, sense voler-ho, va obrir el camí a moltes dones, entre elles María Patiño.

«Soc dona, tinc 50 anys. Gràcies a gent com Rocío Jurado, i a altres grans dones, hem tingut moltes portes obertes. Tot i que encara cal trencar més per tenir els drets que ens mereixem. Rocío, gràcies».