S'enfonsa el restaurant '1918 Cuina de mar' de Toni Albà

Els germans Albà van quedar-se amb el conegut 'Peixerot' de Vilanova i la Geltrú el 2016 i el van batejar com 'Cuina de mar'

L'antic 'Peixerot' va ser adquirit pels germans Albà i es va convertir en '1918 cuina de mar'
L'antic 'Peixerot' va ser adquirit pels germans Albà i es va convertir en '1918 cuina de mar' | Instagram (@1918cuinademar)

El conegut i polèmic còmic català, Toni Albà, també és propietari d'un restaurant situat a la seva ciutat, Vilanova i la Geltrú. El còmic va adquirir aquest negoci de la restauració amb les seves germanes Maria Nuria, Natalia i Montserrat, el 2016. Així doncs, la família es va fer amb l'històric restaurant de la ciutat vilanovina 'Peixerot' i el van batejar amb el nom '1918 Cuina de Mar', la marisqueria que actualment regenten.

Segons indica 'Crónica Global', el negoci però no li aniria tan bé i els resultats que estaria obtenint no són els esperats. La inauguració del local va tenir lloc el passat mes d'octubre de 2016 però durant els dos mesos que va estar obert, aquell any, es va tancar amb uns ingressos de 76.300 euros i una pèrdua final de 22.400 euros.  

El local d'Albà es trobaria en una alta probabilitat d'impagament
El local d'Albà es trobaria en una alta probabilitat d'impagament | Instagram (1918cuinademar)

 

Un 62,85% de probabilitat d'impagament

La situació no va millorar durant l'any següent. El 2017 malgrat que van augmentar les vendes del negoci que fan assolir 492.000 euros, també ho van fer les pèrdues que van ascendir fins als 49.700 euros, tal com assenyala el mitjà citat. Aquest assegura que el capital que va aportar la família Albà per fer-se amb el negoci ha estat consumit pels números vermells. 

Aquesta situació deixaria al restaurant amb fons negatius i el podria portar a una causa de dissolució. Com a conseqüència els germans haurien d'invertir més diners al negoci o, en cas contrari, la societat es veuria obligada a liquidar-se i dissoldre's. El mitjà digital 'Crónica Global', explica que els problemes del restaurant van més enllà perquè el '1918' deu 165.600 euros, a llarg termini, als bancs i a més, ha contret compromisos financers, a curt termini, per un valor de 26.100 euros. També té un deute de 63.900 euros als proveïdors.

El mitjà citat fa referència a una anàlisi financer realitzat per Axesor, una companyia certificadora de riscos crediticis, on s'indicia que el negoci dels germans Albà té una probabilitat del 62,85% d'incórrer en impagament. En aquesta anàlisi es detalla l'existència de recursos propis negatius així com el deficitari marge brut i la no obtenció de rendibilitat financera.


Comentaris

envia el comentari