Imatge de Marta Riesco

Marta Riesco a la deriva: es creu que el periodisme i la moralitat ho va inventar ella

No s'entén com pot estar fent de reportera si podria estar fent de professora a les facultats de periodisme

Amb la televisió passa el mateix que amb el cinema, ens fascinen els personatges secundaris. A l'univers Mediaset n'hi ha diversos i una de les preferides, es vulgui o no, és Marta Riesco. La periodista va passar de ser una més de les reporteres d' 'Ana Rosa' a ser de sobte la protagonista absoluta.

Aquest protagonisme no el va aconseguir gràcies a una gran notícia que aconseguís ni tampoc a cap exclusiva. El seu salt a primera línia va ser a causa de l'incipient romanç que estava començant amb Antonio David Flores. Marta Riesco tenia ganes de protagonisme i estava clar que amb les connexions de minut i mig que feia al seu programa no en tenia prou per frenar la seva set de televisió.

Ella es negava a admetre que l'augment de minuts que va començar a guanyar a 'El programa de Ana Rosa' i altres programes de la productora com 'Ya són las ocho' eren fruit de la seva relació amb Antonio David, però la veritat és que l'audiència ho tenia més que és clar. Jugava a aquesta ambigüitat de fer veure que no volia parlar de la seva relació, però ho feia cada cop que podia.

La situació, però, se li va acabar descontrolant i es va ficar tant al fang que va acabar assegurant que tenia un as amagat. Va prometre que comptava amb una prova que canviaria la imatge que teníem de Rocío Carrasco i de la mala fama que començava a aflorar al voltant d'Antonio David Flores.

Marta Riesco amb un pegat a l'ull i un vestit vermell
Marta Riesco va assegurar tenir informació de Rocío Carrasco | TELECINCO

En aquell moment poca gent se la va creure, però el seu programa hi va tenir fe cega i la van creure. Tot i això, després de jugar amb la credibilitat del seu programa es va demostrar que no tenia res i la seva paraula va perdre tot el valor, un valor més que necessari per a una periodista que pretén que la gent confiï en la seva informació.

La seva productora la va apartar, la va treure dels platós i la va relegar a treballs darrere de les càmeres on no pogués fer perillar la credibilitat del seu programa. Aquest gir, ens vam pensar que serviria perquè ella frenés i intentés encarrilar la seva carrera. Però, la veritat és que continua creient que compta amb la veritat absoluta i que el que ella diu, hauria d'anar a missa.

Ana Rosa Quintana
Marta Riesco va posar en xoc la credibilitat de' 'El programa de Ana Rosa' | MEDIASET

 

No està en condicions d'anar criticant la professionalitat de la resta de programes

Ana Rosa Quintana va perdonar que Marta Riesco posés en joc la seva professionalitat i la del programa. Així, doncs, va donar una nova oportunitat com a reportera de 'Fiesta', el programa dels caps de setmana. De totes maneres, ha estat una oportunitat que potser no ha sabut encaixar amb humilitat i continua actuant com si comptés amb la veritat absoluta, després de la pífia que tots hem presenciat.

Ahir a la tarda es va trobar amb Cristina Porta, que assistia a un acte com a reportera de 'Sálvame'. Riesco va voler la seva quota de protagonisme, es va encarar a Porta per acabar dient que treballava en un programa que no és professional. Com si Marta Riesco pogués anar parlant de la professionalitat de la resta!

Jorge Javier Vázquez ja va advertir a la reportera que estava creuant molts límits dins de la cadena. I és que raó no li falta. Per molta ràbia que et faci un programa, no es pot criticar un format de la teva cadena. I menys, quan aquest és 80.000 vegades millor que el format per al qual treballes. Marta Riesco va estar a punt de passar de ser reportera a personatge.

Per aquest motiu, la seva productora la va voler protegir intentant que no perdés la faceta professional. Però, ella es va deixar aconsellar fatal i la seva explosió televisiva es va desenvolupar de la pitjor de les maneres possibles. De totes maneres, és un consol veure que la cadena ni tampoc 'Sálvame' sucumbeixen a les provocacions de Riesco.

Li dediquen zero quota de pantalla quan decideix muntar una de les seves rebequeries. De la mateixa manera, nosaltres, com a espectadors, tampoc ens hem de prendre seriosament Marta Riesco. Una periodista que va jugar amb la seva pròpia veritat i que ara intenta explicar als altres com han d'informar amb veracitat? Passem.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp