Jorge Javier Vázquez durant una gala de 'Supervivientes' el 27 de febrer de 2020

«Masclistes»: Les xarxes esclaten contra l'última decisió de 'Superviventes' en directe

Els espectadors no han vist amb bons ulls la diferenciació que ha fet el programa entre la prova dels homes i la de les dones

Els concursants de 'Supervivientes' només tenen una via per sobreviure a l'illa hondurenya: guanyar proves i omplir l'estómac amb menjar que no poden aconseguir de cap altra manera. El dia a dia de tots ells es basa en menjar insectes, peixos i algun coco que cau dels arbres. No obstant això, esperen amb ànsia les gales per enfrontar-se a proves i guanyar-les, ja que saben que d'aquesta manera podran menjar calent i assaborir plats més semblants als de la vida de luxe que tenien a Espanya, que no s'assembla gens a la realitat que viuen al concurs de Telecinco.

La cadena sempre aposta per proves molt extremes i visuals, jocs que cridin l'atenció dels espectadors, però que també obliguin els concursants a treballar-s'ho per aconseguir empotar-se alguna cosa a la boca. Avui es jugaven un plat de pasta amb tomàquet i molta, molta carn, això sí, reservada als vencedors de la prova de recompensa. El joc consistia a pujar per una escala que els portava a unes claus que els servirien per a obrir una caixa que amagava les peces del puzle que havien de completar. El primer a fer-ho, guanyaria el plat de pasta tan preuat.

La complicació? Doncs que aquesta escala no tenia esglaons i que havien de ser ells mateixos els que s'hi havien d'anar enfilant fins a arribar a dalt de tot. Aquest joc, que pot semblar molt innocent, ha despertat molta controvèrsia a les xarxes i ha acabat generant desenes de comentaris en contra del programa. Els primers a concursar han estat els homes, que només comptaven amb dos esglaons que havien d'anar col·locant al llarg de l'estructura per arribar fins a les claus.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

I després ha sigut el torn de les dones, a qui, a diferència dels seus companys, en lloc de donar-los dos esglaons, els els han proporcionat tots i només els demanaven que els anessin col·locant un a un per anar ascendint fins dalt de tot. Per tant, a elles no se'ls demanava l'esforç de braços i se'ls va facilitar el joc notablement. Aquesta consideració per part del programa ha indignat gran part dels espectadors, que han denunciat aquesta actitud a les xarxes socials perquè consideren que és molt masclista i que de cap manera afavoreix les dones que concursen a 'Supervivientes'.

Els comentaris d'indignació han començat a circular com la pólvora, ja que a molts espectadors els ha semblat inadmissible que des del programa s'infravalorin les dones en considerar que, si no feien aquesta modificació, no aconseguirien el mateix resultat que els seus companys.

Les explicacions de Lara no convencen

En veure que la cosa es complicava a les xarxes socials, Lara Álvarez, la presentadora del 'reality', ha llançat una explicació en directe per calmar els ànims, però, no obstant això, lluny d'aconseguir comprensió per part dels espectadors, l'assumpte s'ha anat enterbolint i les justificacions que ha fet han acabat de dinamitar la sala. La presentadora, segurament per boca dels seus caps, ha manifestat que simplement han centrat el joc en la força de braços dels homes i en la força de cames de les dones.

Una explicació gens convincent que evidencia la diferenciació que han volgut marcar des de l'organització del programa. Álvarez ha assegurat que no es fan diferències entre homes i dones, ja que tots concursen contra tots, però està clar que a hores d'ara sí que han creat una comparativa entre els dos gèneres, cosa que ha posat el programa en un compromís del qual segurament trigarà unes setmanes a sortir.

Sembla que a 'Supervivientes' les proves se'ls resisteixen, ja que a les anteriors gales ja se'ls va titllar de tramposos per algunes irregularitats en els jocs, que no van convèncer gens els espectadors del concurs.