Primer pla de Massiel

Massiel deixa d'amagar el seu delicat estat de salut i reconeix que té molts dolors

Massiel acaba de complir 75 anys

Parlar de la música i de l'espectacle a Espanya és parlar de Massiel. El seu nom és María de los Ángeles i va ser la primera a aconseguir una fita històrica: guanyar Eurovisió.

Aquella tornada contagiosa que encara avui coneixen les noves generacions, la va catapultar al capdamunt. El La la la s'erigia com a flamant triomfadora del festival musical el 1968.

Filla de pares asturians, Massiel també ha participat en diverses pel·lícules i algunes sèries televisives. Durant la seva carrera musical, que s'ha allargat fins fa pocs anys, ha tret una vintena de discos, més desenes de senzills i altres àlbums recopilatoris. Tot i això, ha estat, és i serà recordada per aquella cançó que li va donar fama mundial i que es va convertir en la gran fita de la seva vida.

Massiel s'ha caracteritzat sempre per fer el que li ha vingut de gust. Casada dues vegades, va tenir un fill amb Carlos Zayas, que es diu Aitor.

Massiel quan era jove
Massiel va triomfar amb el 'La la la'. | Catalunya Diari

Amiga i confident de grans personatges de la cançó com ara Lola Flores, Rocío Jurado o Paco de Lucía, darrerament l'hem vista principalment a la televisió. Massiel ha estat una de les cares habituals de programes, per exemple Sábado Deluxe. Allà ha explicat anècdotes i vivències, amb gràcia i desimboltura. A més, no calla cap de les seves opinions, li pesin a qui li pesin.

Massiel i els problemes de salut que l'afecten

Massiel ha passat pel Universal Music Festival de Madrid el dia en què complia 75 anys. Assegura trobar-se bé de salut, encara que ja pateix xacres pròpies de la seva edat. Últimament, el que més li està molestant és el genoll, que li dona forts dolors i no la deixa viure tranquil·la.

«Estic com el Papa Francesc, a tots dos ens fa mal el genoll i m'he assabentat que farem els dos 75 anys». Que els faci mal als dos el genoll és cert, però el Papa té 85 anys, deu més que la cantant. A més, els va complir el 17 de desembre, no ara.

Un lapsus el té qualsevol.

Massiel assegura que no farà vacances: «jo vacances no faig mai perquè soc com una cap de manteniment, arreglant coses».

Li van preguntar pel balanç d'aquests 75 anys, cosa que Massiel no va tenir clar què respondre. «És una història molt llarga, mai explicada». Diu també que no creu que l'expliqui, però mai se sap. Episodis solts de la seva existència sí que els hem pogut conèixer, ja que hi va haver un temps en què la seva presència era habitual a Telecinco.

No obstant això, un comentari que va fer a Jorge Javier Vázquez va deixar tothom sense parla i, des de llavors, no ha tornat. Sense pensar-s'ho dues vegades, Massiel va dir al presentador que ell havia estat «un gran maltractador de la gent». Aquí començava un episodi agre que ha refredat moltíssim l'amistat que tenien.

Massiel i les dificultats de l'èxit

Massiel és el clar exemple d'una artista com la copa d'un pi que, al cap i a la fi, serà recordada per molt poques coses. Quan l'èxit d'alguna cosa és tan aclaparadora com en el seu moment ho va ser el de La la la, és contraproduent per a un artista.

En aquest sentit la cantant no ha tornat a brillar de la mateixa manera que ho va fer aleshores. A més, amb el pas de la maduresa a la vellesa, les oportunitats laborals escassegen, per la qual cosa l'únic que queda és anar a la televisió. En molts casos, hi prevalen altres interessos que els d'enaltir la part artística d'una persona.

Així doncs, Massiel continua demostrant el seu esperit lluitador i combatiu. Als seus 75 anys, no estaria malament un espectacle o una biografia que resumís una vida que ho pot haver estat tot, menys avorrida.