MasterChef

MasterChef: surt a la llum la notícia que podria enfonsar el programa

L'audiència de 'MasterChef' se sent enganyada

'MasterChef' va arrencar ahir a la nit amb la seva onzena edició. Aquest cop d'anònims que prenen el relleu a la de celebrities on es va poder gaudir de diferents celebritats com Lorena Castell, Maria Escoté, Norma Duval o Patricia Conde.

I 'MasterChef' ha començat fort amb l'edició que ja alguns anomenen "XXL". La raó? Doble emissió, el doble de concursants, cuina més gran i, sobretot, més hores de reptes i receptes. Això no ha agradat als espectadors de manera que una nova edició de 'MasterChef' pot córrer perill.

'MasterChef' és conscient del que ha fet

A la darrera edició, els espectadors de 'MasterChef' es queixaven que el programa acabava molt tard. RTVE va escoltar l'audiència i va demanar a la productora, Shine Iberia, que dividís el programa en dues emissions setmanals.

La productora ho ha complert, però a mitges. En comptes de dividir també el temps que dura cada capítol perquè així acabin abans tal com els espectadors demanaven, han fet tot el contrari.

'MasterChef 11'
La nova edició de 'MasterChef' està formada pel doble de concursants i ha estat el càsting més llarg de la història del programa perquè, al final, només quedessin 23 aspirants | rtve

I és que com que la nova edició de 'MasterChef' té el doble de concursants, la lògica del programa ha estat que duri el doble de temps. Una situació que no ha agradat gens als espectadors que, per primera vegada, van pensar que els escoltarien, però no.

Així, hi ha dos capítols setmanals, els dimarts i els dimecres. Ahir va començar a les 22.05 de la nit per finalitzar a la 1.15 de la matinada. I dimecres encara va més enllà, ja que comença a les 22:35 i acaba a la 1:35.

Usuaris com Peter asseguren que no ho entenen ja que, se suposava, que «TVE decideix dividir els nous programes de 'MasterChef' en dos dies per acabar a una hora decent». Tot i això, han acabat a la mateixa de sempre i ara amb dues emissions diàries.

Decisió que s'ha vist reflectida a les audiències. Doncs ha estat líder ahir a la nit, però ja no registra les marques que solia collir. Així només es va fer amb un 13,8% de quota de pantalla significant això l'estrena menys vista de la història de 'MasterChef' des que va començar el 2013.

És cert que va superar un nou capítol de L'illa de les temptacions que només va assolir el 12,2% d'audiències. Tot i això, encara no està tot dit per a Televisió Espanyola atès que queden molts programes.

El jurat de MasterChef Junior amb un premi
MasterChef va ser ahir líder d'audiències superant 'L'illa de les temptacions' | TVE

Això és el que opinen els espectadors del nou moviment de 'MasterChef'

Com quan passa això, els espectadors van anar a Twitter a donar la seva opinió. I la majoria són negatives, tant que algun se sent «enganyat» com publica als seus tweets.

«Llavors, 'MasterChef' divideix el programa en dos dies perquè no hàgim de dormir. Però els dos dies acaba passades les 01.00 i la seva durada total és ara de 6 hores», va escriure Luis acompanyat de la imatge del meme «hèssim enganyat».

Un altre dels espectadors opina el mateix. «Això de dividir 'MasterChef' en dues jornades pensava que era per fer més amè el concurs a l'espectador. Vaja, dividir una (inaguantable) gala de 4 hores en 2 hores per dia. Però veig que la finalitat no era aquesta. Era més aviat estirar el xiclet. Una gala ara són 6 hores».

I així els tweets són interminables, atès que tots opinen més o menys a la línia. «M'estàs dient que encara havent-ho separat en dos dies i repartint les proves acaba a la 1:15? Televisió pública en diuen però vaja vergonya».