Felip VI i la reina Letícia en l'acte commemoratiu del Dia del Cooperant

El matrimoni de Felip i Letícia, en perill: la crisi que ha castigat la seva relació

Els reis han viscut diversos moments de crispació entre ells

Els escàndols del rei Joan Carles han eclipsat una mica tot el que passa entre els reis. Durant els últims anys han sortit a la llum diverses desavinences entre Letícia i Felip. És cert que mai s'ha parlat de ruptura, però sí que s'ha especulat amb una possible crisi matrimonial.

Els reis es van casar el 22 de maig de 2004 en una boda que va paralitzar tot el país. Aquell dia va ploure molt, i sembla, segons ha explicat Pilar Eyre a la revista 'Lecturas' aquests últims anys, ha plogut sobre mullat a la Casa Reial.

L'experta en la corona ha explicat que els reis van tenir una crisi matrimonial. La periodista catalana és una de les que més sap de tot el que passa dins de Zarzuela, de manera que el seu testimoni aporta molta credibilitat.

Els orígens de la llarga crisi

Eyre ha confessat a 'Lecturas' tot el que passa entre Felip i Letícia quan són a casa. La periodista ha volgut anar més enllà i ha explicat l'origen d'aquesta crisi, que sembla que ja han superat els actuals reis d'Espanya.

Una de les coses que ha volgut remarcar Pilar Eyre és que Felip segueix igual d'enamorat de Letícia. Igual o més que el primer dia. «El rei Felip continua boig per Letícia», ha escrit al blog de 'Lecturas'.

Sembla que els reis han pogut superar aquesta crisi, fins i tot han enfortit més el seu matrimoni, que ara mateix té com a objectiu l'educació de les seves filles. En concret, Elionor és la gran aposta de Felip, ja que ha dipositat totes les esperances en ella per ser el futur de la Casa Reial.

A dia d'avui, a Zarzuela es respira pau i tranquil·litat, tot i que, segons la periodista, això no sempre ha estat així, ja que els monarques venen de superar un cert malestar entre ells. Un dels motius pels quals va sorgir aquesta crispació és pel rei emèrit. La situació de Joan Carles era insostenible pel matrimoni, que havia de discutir diàriament per culpa de l'emèrit. Els seus múltiples escàndols han provocat molts maldecaps a la parella.

Un altre dels motius que al seu dia van provocar una enorme crisi matrimonial va ser quan Letícia va tornar de Mallorca a Madrid. En aquella crisi, Letícia va deixar tota la família 'tirada'. I una altra de les coses que va provocar un distanciament entre el matrimoni va ser el rumor que afirmava que les germanes del rei estaven geloses de Letícia.

Precisament la relació actual de la reina amb les seves cunyades no és molt estreta. Es veuen molt poc i quan ho fan no mostren cap mena d'efusivitat. És clar que això va molestar a rei, ja que es va poder sentir entre l'espasa i la paret.

Els escàndols de Joan Carles van posar en perill la relació de Felip i Letícia

El detonant, sens dubte, va ser el que ha passat amb Joan Carles, a qui intentaven protegir sense èxit. «Letícia va arribar a sospitar que la Casa Reial filtrava notícies negatives sobre ella per desviar l'atenció de Joan Carles», ha explicat Eyre.

Això va enfadar molt la reina, que de vegades veia com el seu marit defensava més al seu pare que a ella. Després, la marxa de l'emèrit a Emirats Àrabs Units ha provocat la fi d'aquesta crisi matrimonial.

Entro els dos ja no queda rancor, només afecte. Per sort per a ells, ara estan millor que mai. «Han deixat enrere les seves crisis i estan millor que mai», ha comentat Pilar Eyre a la revista 'Lecturas' d'aquest dimecres.

«Quan la parella reial travessa la porta de casa, es prodiguen gestos d'afecte, sobretot per part d'ell, que l'agafa al vol i la besa tendrament», ha afegit Pilar Eyre deixant clar que la seva gran crisi ja ha acabat.