El logo de Telecinco als estudis de la cadena

Nova polèmica a 'Mediaset': El gran secret que estarien amagant

'Mediaset' torna a estar en el punt de mira després de les paraules d'una participant d'un dels seus programes

L'any 2017 'Mediaset' va viure una de les situacions més dures i inesperades en el 'reality' 'Gran Hermano'. I és que una de les seves concursants, Carlota Prado, va ser víctima de presumptes abusos sexuals després d'una festa. El responsable dels mateixos va ser el company amb el qual havia començat a sortir, José María López.

De moment, encara no s'ha celebrat judici del cas, però el que va passar sí que ha tingut les seves conseqüències. D'una banda, tractament psiquiàtric per a la jove i, de l'altra, atacs constants cap al grup de Paolo Vasile. Uns atacs que l'han portat a no emetre cap edició de 'GH' amb anònims.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

I ara aquesta empresa de comunicació s'enfronta a un altre problema. Ha tornat a ser acusada de silenciar una violació. En concret, ho ha denunciat públicament una participant de 'First Dates' anomenada Krisztina Godbeer.

L'acusació al grup de Vasile

Una dona que ha acudit al programa de cites presentat per Carlos Sobera és qui ha atacat durament 'Mediaset'. No és que ella hagi estat víctima d'una agressió sexual a aquest espai. El que ha passat és que no s'ha emès el moment en què ella va explicar que havia estat violada en el passat.

El relat d'aquesta dura circumstància de la seva vida és el que no ha aparegut a 'First Dates'. I això ha molestat enormement a la jove. Tant és així que no ha dubtat a denunciar els fets publicant un article a 'The Huffington Post'.

La 'censura' de l'empresa de comunicació

El dia 18 de maig d'aquest any és quan es va emetre la cita que l'esmentada jove barcelonina va tenir amb un noi. Cita que va cridar poderosament l'atenció perquè ell, Daniel, va aparèixer disfressat de Joker.

Tot i aquesta atípica aparença, va acceptar encantada la trobada i van tenir un sopar sincer. D'aquesta manera, ell va explicar el perquè s'identificava amb aquest personatge tan sofert i ella també va comptar episodis durs que havia viscut. No obstant això, mentre els del noi es van emetre, els de Krisztina no.

La jove ha exposat: «Li vaig explicar que la pitjor cosa que em va passar és que vaig ser violada fa molt temps. I que estic bé. Crec que és important dir aquestes coses».

«Em va agrair la confiança i em va dir que vaig ser valenta en explicar-ho». Tanmateix, res d'això va ser emès a 'First Dates'. El fet que es tallés el seu testimoni ha ofès i molt a la catalana.

Per això, ha acusat públicament del qual ha passat al grup de comunicació. En concret, ho ha fet a través d'aquest article ja esmentat. Article en què ha manifestat el següent.

«Sento que tothom mereix explicar la seva història i ser escoltat, però la meva veu ha estat silenciada. Van validar el seu trauma d'infància en emetre's, però van silenciar el meu trauma de violació en tallar-ho».

«Va ser reduïda a ser l'acompanyant d'un personatge. Daniel va explicar la seva història i jo no. Vivim al segle XXI, després del Me Too».

És més, ha dit: «Entenc molt bé que no poden emetre tot el que passa i cal prendre decisions i sacrificis. Però crec que ha d'haver-hi espai per ensenyar les dues bandes de la història. I no haver de portar una disfressa perquè la teva història sigui explicada».

El missatge final de l'afectada per la decisió mediàtica

L'article que ha publicat aquesta jove és molt ampli i deixa de manifest clarament la seva molèstia per la 'censura' de 'Mediaset'. És més, ha dit no entendre aquesta: «No crec que a la gent hagi d'incomodar-se si algú esmenta que ha estat violat».

Tot seguit, a això ha afegit: «Espero haver pogut donar una perspectiva nova al programa per futurs episodis. I també per adonar-se del poder que poden tenir per canviar al món amb passets petits».

Finalment, ha llançat un missatge: «No els guardo rancor i no sento que fos una cosa personal ni amb males intencions. Potser em donen una altra oportunitat per poder conèixer a algú amb qui puguem brillar junts. I és que és una base sana per a una relació».