Melyssa Pinto, concursant de Supervivientes 2021

Melyssa Pinto sorprèn a tots confessant la seva malaltia: «No estic curada»

Ha parlat més en profunditat dels trastorns alimentaris que va patir amb 15 anys

Melyssa Pinto ja va parlar dels seus problemes amb el menjar en el seu pas per 'Supervivientes', va ser durant una de les proves del reality, al pont de les emocions.

«La culpa més gran que tinc en la meva vida és una cosa que vaig viure i que va afectar sobretot a la meva família (...). Perquè quan era jo adolescent, amb uns 14 o 15 anys, vaig començar a tenir problemes amb l'alimentació, a obsessionar-me moltíssim amb el meu físic. Vaig acabar malalta», va dir llavors.

En aquell moment, però, no va confessar exactament què va ser el que li va passar o quin va ser el trastorn concret que va patir. Va ser un moment molt dur per a ella, en el qual es va alliberar explicant el que mai havia explicat.

Va ser el principi d'una nova etapa en la vida de Melyssa. Ara, l'ex de 'Supervivientes' ha anat un pas més enllà i ha volgut donar més detalls sobre la seva situació. Ho ha fet perquè altres persones puguin aprendre de la seva experiència.

A més, ha aprofundit més en el que li va passar, ara sí, especificant què va ser el que els metges li van diagnosticar.

Melyssa Pinto va patir bulímia i anorèxia

Melyssa Pinto ha parlat en una entrevista en exclusiva per a la revista 'Lecturas'. És allà on ha confessat que va patir primer bulímia i després anorèxia. Va ser durant els seus anys d'institut, quan tenia uns 15 o 16 anys. Ha confessat que per aquell temps va arribar a pesar «45 o 44 quilos».

Ha volgut també destacar alguns aspectes sobre el tema. Ho ha fet per donar a conèixer el seu cas, i que altres persones en la mateixa situació puguin veure que es pot sortir d'això.

«És un tema del qual jo mai havia volgut parlar. Volia que arribés sobretot a la gent jove que té aquest problema que es veu en el món de la passarel·la, de la moda i l'estereotip que hi ha de la dona perfecta...».

«L'anorèxia pot venir de diversos factors i en el meu cas era falta d'autoestima», ha confessat. Ella mateixa ha deixat clar també que, malgrat que aquests trastorns es poden millorar, és una cosa amb el que convius sempre.

«Aquest problema es té tota la vida, cal aprendre a suportar-ho», confessa la jove. Deixant així clar també que no està curada del tot.

Unes paraules a les quals afegeix: «Abans, si no em veia bé, no menjava. Ara, si no em veig bé, menjo una mica millor, però menjo, i no em privo de les coses que vull menjar. Això vol dir que hi ha una evolució».

A més, deixa clar en l'entrevista que és de vital importància posar el cas concret en mans d'un especialista com més aviat millor. Tal com ella explica, sense ajuda no es pot superar.

Ella va anar a un psiquiatre de Barcelona que la va ajudar i acompanyar en el seu tractament. El dia d'avui, agraeix tota l'ajuda rebuda i explica orgullosa que ja ha pogut superar aquesta etapa.

Cal recordar que durant la prova de 'Supervivientes' en què va confessar tot per primera vegada, Melyssa Pinto es va mostrar molt afectada. Va deixar veure, per exemple, un sentiment de culpa que havia romàs en ella durant anys.

Va arribar a dir fins i tot que el seu problema va poder afectar a algú molt important per a ella: «La meva germana és molt més forta però sento que d'alguna manera he fet que s'obsessioni amb el físic», deia.

«És més forta i per sort no ha acabat malalta, però s'ha vist sempre reflectida en mi. Té 11 anys menys que jo. I si no hagués tingut la personalitat que té podria haver acabat malament. Això em fa sentir culpable per ells tres, que són la meva vida», explicava.

«Vull dir que ara que em sento nova em vull més, em sento més forta i intentaré fer la vida més fàcil als que m'envolten. Vull dir a les noies que de tot se surt, que demaneu ajuda i us deixeu ajudar , que a casa vostra teniu el suport», acabava per dir aleshores.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.