La reina Letícia amb la seva àvia i la infanta Sofia

Menchu, l'àvia de Letícia, i les visites secretes d'Elionor i Sofia

Sofia i Elionor sovint anaven amb Letícia a visitar Menchu

Dimarts es va donar a conèixer la mort de Menchu Álvarez, l'àvia de Letícia, als 93 anys. Dimecres va ser enterrada amb una cerimònia íntima.

Des d'aleshores, s'han publicat moltes notícies sobre la dona, i una ha cridat especialment l'atenció.

Es tracta d'una entrevista que ella mateixa va concedir el 2019 al periodista Alejandro Etambasaguas. Segons s'ha pogut saber, una de les condicions que va establir perquè li fessin l'entrevista era que aquesta no es publiqués fins després de la seva mort.

Doncs bé, aquest moment, malauradament, ha arribat, i l'entrevista, tal com es va pactar al seu moment, ara ha sortit a la llum, dos anys després.

En la conversa, Menchu va parlar de diversos temes amb el periodista, però un dels que més ha impactat ha estat el de les visites sorpresa que tenia amb les seves netes, Sofia i Elionor.

Pel que sembla, Letícia i Felip portaven les nenes a visitar la seva besàvia bastant sovint. Menchu assegurava que fins i tot ho feien sense avisar, cosa que a ella no li importava.

Sempre s'ha mostrat com una persona molt familiar i unida a la seva neta i a les seves besnetes. De fet, la mateixa Menchu assegurava que les nenes passaven molt de temps amb ella.

En l'esmentada entrevista, l'àvia de Letícia va dir que moltes vegades, quan anaven a veure-la es quedaven a dormir a casa seva. Va explicar que per a això utilitzava la biblioteca de la seva casa de camp. Així tenia un lloc en el qual Elionor i Sofia estiguessin el més còmode possible.

I és que Menchu estava molt unida a les seves besnetes, així com a la seva neta. Era un gran exemple per a Letícia i, de fet, va ser la persona que la va inspirar a iniciar-se en el periodisme.

Cal recordar que l'àvia de la reina també era professional d'aquest sector. Va ser una coneguda locutora de ràdio durant molts anys de la seva vida.

Així doncs, com diem, Letícia estava molt orgullosa de la seva àvia, i sembla que aquest orgull era mutu. Se sap que la casa de Menchu estava plena de fotografies de la seva neta i també de Sofia i Elionor.

Tota la família estava molt unida a Menchu. l el rei Felip també tenia molt bona relació amb ella.

El festeig de Letícia i Felip, una alegria per a Menchu

En la mateixa entrevista, Menchu també parlava del moment en què es va donar a conèixer que Letícia havia iniciat una relació amb qui aleshores era el príncep Felip.

Assegurava que va ser un dia especial. El telèfon no deixava de sonar i les felicitacions no paraven d'arribar. De fet, en la conversa amb el periodista va dir que fins i tot es va quedar afònica de tant parlar.

Malgrat això, va deixar clar que la notícia li havia fet molta il·lusió i que l'havia rebut amb molta felicitat.

Menchu Álvarez sempre es va mostrar molt contenta amb la relació de la seva neta, a qui sempre va donar suport i va defensar.

Més feliç encara va ser quan els reis van tenir les seves dues filles, Elionor i Sofia, i van fer besàvia a Menchu.