La infanta Sofia i la princesa Elionor

El menjar prohibit que Elionor i Sofia mai han tastat, ni de petites

L'obsessió de la reina Letícia pel menjar sa ha provocat que les seves filles, Elionor i Sofia, tinguin aliments prohibits

La princesa Elionor i la seva germana, Sofia, mai han tastat un dels menjars més comuns de la infància perquè la seva mare els ho prohibeix.

Tothom sap que una de les majors preocupacions de l'actual reina és l'estètica i l'aparença física. Moltes vegades s'ha convertit en el centre de totes les mirades per les nombroses operacions i canvis de look que s'ha fet.

Letícia està obsessionada pels bons hàbits esportius i alimentaris, els quals ha traslladat a casa seva. Fa uns anys, vam veure un documental en què es retratava un dia quotidià de la família reial.

Quan es va emetre, va generar molta polèmica per alguns detalls que mostra. En concret, n'hi va haver un que va tenir una gran cobertura, el moment del dinar, on es feia evident aquesta obsessió.

A l'escena es podia veure la família asseguda a una taula menjant-se un plat que ningú va saber desxifrar què era. Des de llavors, aquest tema ha ocupat molts debats i es qüestiona l'alimentació que porten les menors.

Aquesta setmana ha saltat una notícia que ha causat molt d'impacte. S'ha donat a conèixer un menjar que les germanes tenen prohibit i que mai han tastat. I és tan bàsic que molta gent s'ha sorprès quan ha descobert de què es tracta.

El menjar prohibit que Elionor i Sofia volen tastar

Avui ha tingut lloc la jornada inaugural del Fòrum Mundial de l'Alimentació, al qual la reina ha assistit de manera telemàtica. Aquest any, s'abordaran temes relacionats amb la fam, la malnutrició i el foment de les dietes saludables.

Des de l'any 2015, Letícia és ambaixadora especial de la FAO per a la Nutrició, per la qual cosa lluita per a promoure bons hàbits alimentaris, i ho fa fins a l'extrem d'imposar-los estrictament a casa seva.

Arran d'aquesta nova intervenció, s'ha reobert el debat sobre l'obsessió que té amb el menjar saludable i l'impacte que té. En moltes ocasions se li ha qüestionat aquesta actitud, arribant a titllar-la de fomentar els cossos normatius i rebutjar aquells que no ho són.

Fa poc s'han conegut els aliments que tenen prohibit tant Elionor com Sofia. La llista és molt llarga, ja que inclou des de greixos fins a qualsevol producte fregit, però n'hi ha un que ha sorprès molt.

Pel que es veu, les menors han crescut sense haver tastat cap mena de llaminadura. Una cosa totalment impensable per als nens, a qui en general els encanten els dolços.

La notícia ha provocat que les xarxes socials esclatin contra la monarca, a qui se l'ha arribat a comparar amb la mítica Rottenmeier. A més, sembla que aquest no és l'únic aliment preferit de la infància que està prohibit a la Zarzuela.

Segons la informació que s'ha publicat, la dieta de la família reial no inclou cap aliment processat ni menjar ràpid. Porten una alimentació saludable en la qual la verdura i el peix són els principals protagonistes.

Sens dubte, la reina Letícia ha portat les seves filles als mateixos extrems que ella. És cert que l'alimentació ha de ser equilibrada i saludable, però també s'han de permetre altres aliments, encara que no siguin tan sans.

Tothom es pregunta si la princesa Elionor, que aquest curs és a Gal·les, segueix la mateixa dieta o si es permet el luxe de menjar altres coses. Molta gent aposta pel fet que Letícia ha imposat a l'Atlantic College, el centre on viu i estudia la seva filla, que li facin un seguiment del que menja per a assegurar-se que porta una dieta saludable.

Les dues germanes han crescut sense poder gaudir de molts aliments, però amb el pas dels anys segurament acabaran menjant el que els vingui de gust. Està molt bé crear bons hàbits en els nens, però sense arribar a aquests extrems.