Primer pla de Mercedes Milá

Mercedes Milá decideix què fer amb els seus milions en revelar el seu estat de salut

Milá s'ha sincerat com mai sobre la fortuna i la seva vida menys coneguda

Parlar de periodisme i de televisió a Espanya és parlar de Mercedes Milá. La catalana ja té 71 anys i passa la major part del seu temps a Menorca, una illa «que m'ha robat el cor», afirma. Milá ja ha demostrat tot el que volia al llarg de la seva dilatada trajectòria i ara només accepta projectes i treballs que li vingui de gust fer.

Des del 1974, es dedica professionalment a la comunicació, encara que les noves generacions la recorden principalment per Gran Hermano. El programa que ha marcat la història televisiva d'Espanya és potser el fill televisiu més apreciat per Mercedes.

«Jo m'he fet milionària fent Gran Hermano. Milionària de tot, de diners i sobretot, de sentiments i emocions». Tot i això, el reality li va reportar també un dels moments més durs de la seva vida.

Mercedes Milá destrossada per Gran Hermano

La periodista reconeix que Gran Hermano ha suposat per a ella una de les etapes més gratificants i també més dures de la seva trajectòria professional. Va estar al capdavant del reality des dels seus inicis, l'any 2000, fins a la quinzena edició, el 2016.

Mercedes no ho volia deixar, però la productora la va obligar i la van canviar per Jorge Javier Vázquez. «Estava tan destrossada físicament i psíquicament que vaig haver de prendre'm un temps de debò. Tenia una depressió».

Ja fa temps que està recuperada i ha fet de Menorca la seva caserna general. Pocs saben que tenia una casa a l'illa, una caseta de pescadors que va adquirir el seu oncle. Va passar molts anys de la seva joventut allà i a la casa del costat, que tenien llogada amb el seu marit José Sámano.

Anys després li van treure la casa, ja que «era de l'Estat, juntament amb deu habitatges més petitons de la zona. Arran d'una denúncia d'un pescador, l'Estat els va recuperar immediatament». Segons Mercedes, aquella pèrdua va suposar un cop terrible a la seva vida, «s'ha acabat tot, s'ha acabat la meva vida i no exagero res».

Primer pla de la periodista i presentadora Mercedes Milá.
Mercedes Milá va renunciar al seu títol aristocràtic. | GTRES

Milá, l'aristòcrata que va renunciar al títol

Mercedes Milá ve de família aristocràtica, per la qual cosa mai no ha tingut problemes de diners. Tot i això, i malgrat ser una «nena bé», va renunciar al títol de comtessa del Montseny. Ara el seu germà José María n'ostenta el títol, ja que ella el va cedir perquè «vaig deixar de ser nena bé, perquè vaig entendre el que comportava».

La periodista també ha revelat que no li agraden els petons, que prefereix les abraçades i que viu «pendent del mòbil», encara que no sent la pressió de les xarxes ni dels seus enemics.

Milá té «necessitat» de realities, però sembla que Mediaset ja la dona per amortitzada. Ella segueix opinant sobre els programes de telerealitat quan li posen un micro al davant i se segueix reivindicant al sector.

Forma part d'aquelles periodistes que han marcat època i estil a la televisió, però que la seva edat i el pas del temps han deixat una mica al costat. Ho porta bé, a estones, i ho supleix amb la brisa i el sol del Mediterrani, que reconforten qualsevol.

Mercedes viu ara una mica més calmada i ha deixat de ser el remolí que era de més jove. Així la recorda Máximo Huerta, «hi va haver un temps en què em posava molt nerviós, m'atacava. Era entrar pel plató i era com si m'hagués de ficar un Espidifen ràpidament, et xuclava l'energia, et consumia l'energia quan et veia».

Máximo es va penedir ràpidament d'aquesta compromesa confessió sobre Mercedes. «Soc molt zen i quan la veia entrar, desitjava que acabés l'entrevista. Això no vol dir que no l'admiri, potser si entra ara pel plató, em vull demanar un Lexatín, però era com que m'absorbia. M'agrada aquesta Mercedes més calmada».

Mercedes Milá, recordada per les coses bones i no tan bones.

▶️ Vídeo del dia