Primer pla de Mercedes Milá

La catalana Mercedes Milà i la dieta francesa que va fer: pensava que es moriria

Es tracta d'una dieta força sacrificada i que no és apta per a tothom

En els darrers temps s'han tornat populars tota mena de tècniques per perdre pes. Moltes vegades, són els mateixos famosos els que s'hi sumen, compartint les seves experiències i tornant-les encara més virals. És el cas de Mercedes Milá, que ha reconegut haver recorregut a un mètode amb moltíssims riscos per perdre pes i «depurar» l'organisme.

Es tracta d'un mètode criticat pels nutricionistes que, a més de requerir esforç i sacrifici, ha d'estar supervisat per un especialista. Encara que la seva pràctica contribueix a la pèrdua de pes, si no es fa de forma correcta, pot ser perjudicial per a la salut. A continuació, et revelem de què es tracta i com posar en pràctica aquesta tècnica.

Milá i la seva arriscada tècnica per perdre pes

Santiago Segura, Elsa Pataky o Tania Llasera són alguns dels famosos que, de la mateixa manera que Milá, han decidit emprendre el repte de fer aquesta tècnica. Parlem dels dejunis intermitents, un mètode en què la seva popularitat s'ha disparat en els últims anys.

Es tracta d'una de les tendències que més destaca entre els famosos aquests darrers anys. I la raó no és altre que és un mètode força efectiu per perdre pes. No obstant això, no és una dieta que es pugui recomanar a tothom.

Mercedes Milá presentant el concert homenatge a Rocío Jurado
La presentadora va ser de les últimes a sumar-se a aquesta arriscada tècnica | Europa Press

És important que el metge o l'especialista en aquest cas sigui qui determini si és convenient fer-la o no. En aquest sentit, la periodista ha explicat que, al principi, li va semblar força complicat dur-la a terme. «La primera vegada que ho vaig fer pensava que em moriria de gana, i per res», va explicar.

Què és el dejuni intermitent i per què és famós?

El dejuni intermitent és una dieta que consisteix a abstenir-se del consum d'aliments durant un període de temps determinat. Aquest mètode pot servir per aprimar-se, encara que abans de la seva realització s'aconsella eliminar de la dieta el consum de sucre.

A més a més, és important tenir controlada la tiroide i rebre una educació sobre alimentació. D'aquesta manera, un cop el cos estigui regulat i tingui hàbits saludables, serà més fàcil posar-la en marxa i aconseguir aprimar-se de forma sana i segura.

Com fer dejuni intermitent de manera correcta?

Hi ha moltes maneres de fer el dejuni intermitent. En el cas de Mercedes, per exemple, la inspiració la va trobar a França. Així és, puix que la catalana va anar a un centre on es practicava ioga, es desconnectava i, a més, es feia dejuni.

Primer plar de Mercedes Milá agafant-se el coll de la camisa.
Mercedes va descobrir la tècnica a França i li va agradar | Europa Press

Després de la seva estada, l'experiència li va agradar tant que va decidir que la repetiria cada any. «Vas allà i et prens sucs els dies que decideix que et quedaràs», va explicar Mercedes a 'Lecturas'. «La primera vegada que ho vaig fer vaig pensar que moriria de gana i per res, no tens gana en cap moment», va afegir.

Actualment, Milá realitza la seva retirada a prop de casa, a la localitat barcelonina de Castelldefels, cada any. Si escau, la pràctica del dejuni dura uns set dies. Durant aquest període, gaudeix de sucs, infusions i te, i ja ha aconseguit perdre fins a tres quilos.

Tot i això, hi ha altres maneres de practicar-ho. El més utilitzat i amb què s'inicia molta gent és el dejuni de dotze hores, que consisteix bàsicament a deixar de consumir aliments durant aquest període de temps.

Altres persones en canvi, decideixen anar una mica més enllà i se submergeixen al dejuni durant dos dies a la setmana. Però, aquesta opció està recomanada per a les persones que ja han passat l'etapa d'iniciació.

A diferència del primer cas, en el qual el dejuni només és de dotze hores, fer-ho així consisteix a menjar aliments saludables durant cinc dies i els altres dos restants no consumir res.

És beneficiós aquest mètode?

Alguns especialistes afirmen que fer dejuni intermitent pot ser beneficiós per a la nostra salut. Per exemple, gràcies a ell s'aconsegueix disminuir la pressió arterial, es redueix la inflamació i augmenta la pèrdua de greix. També ajuda a millorar el metabolisme, a crear més sensibilitat a la insulina i a estimular l'intestí per netejar l'organisme.

Noia bebent un got d'aigua
La ingesta de líquids és fonamental durant el dejuni | Getty Images

A més a més, el dejuni intermitent pot resultar beneficiós per a aquelles persones que siguin aptes per fer-les perquè pot ajudar a millorar els símptomes d'algunes malalties com l'artritis, l'asma o l'esclerosi.

I els desavantatges?

Com molts programes dietètics, el dejuni intermitent també pot presentar desavantatges i no ser apte per a tothom. En aquest sentit, pot ocasionar problemes d'estrès o ansietat si no es té una base de control, cosa que pot acabar en episodis de menjar en excés.

Així mateix, també dificulta el fet de guanyar massa muscular, i la persona pot patir una pèrdua substancial de vitamines i minerals que portin altres carències nutritives.

Algunes de les persones que no se'ls recomana fer servir aquesta dieta són a dones embarassades. Altres grups per als quals es desaconsella són els nens i els adolescents, les persones que tinguin baix pes i/o patologies no controlades.

Com remarquem sempre, l'alimentació forma part de la nostra salut. El dejuni intermitent s'ha de fer sota la supervisió d'un nutricionista. Per tant, per evitar la pèrdua dràstica de vitamines i minerals, abans d'iniciar-la és recomanable que comptis amb un assessorament professional.