Fotomuntatge de les cares de la reina Letícia i el rei Joan Carles

La tieta de Letícia ataca durament el rei Joan Carles

Letícia ha vist com un familiar ha deixat clara la seva opinió respecte al rei emèrit

Letícia ha vist el retorn del seu sogre, Joan Carles I, a Espanya, que va haver de marxar del país pels escàndols econòmics. La seva visita ha causat que alguns estiguin a favor d'ell i altres en contra, que ho han dubtat a criticar-lo, com és el cas de la tieta de la monarca.

Henar Ortiz, reconeguda republicana, ha fet servir les xarxes socials per carregar contra l'emèrit. I és que, com molts espanyols, no ha entès ni la tornada ni el comportament del rei emèrit.

Letícia, en xoc davant l'opinió de la seva tieta sobre Joan Carles I

La dona de Felip VI està farta que els seus familiars la posin a ella, al seu marit i a les seves filles en evidència. A vegades per comportaments fora de lloc com el cas del seu sogre o els fills de la infanta Elena. Altres, per donar declaracions polèmiques, com seria el cas de la seva neboda, Carla Vigo, i ara de la seva tia paterna.

Henar ha tornat a ser protagonista perquè ha donat el seu punt de vista sobre el retorn puntual del rei Joan Carles al país. El que ha fet ha estat compartir una notícia d'El Diario, notícia de la qual portava aquest títol: «Zarzuela despatxa la vista del rei emèrit sense cap retret i deixa la porta oberta al fet que resideixi a Espanya».

A aquest tweet, ella ha afegit una paraula dura i contundent que deixa clar el que pensa sobre la presència de l'exmonarca a Espanya: vergonya.

Així, la tieta de la reina afirma que li sembla una vergonya la visita i la manera com s'ha tractat a aquest. I és que ha rebut crits i aplaudiments quan ha tornat, com si no hagués comès cap acte qüestionable ni menyspreable.

També ha explicat que no està d'acord amb el seu comportament. En concret, quan va respondre amb arrogància després de ser preguntat si donaria explicacions al seu país pels seus actes: «Explicacions de què?». I la manera que Henar ha hagut de criticar aquesta actitud ha estat amb un altre retweet.

A més a més, ha compartit una opinió d'Alán Barroso. «Explicacions de què? La monarquia és una de les pitjors coses que ha suportat històricament Espanya. Una dinastia de paràsits i aprofitats».

Imatge d'Henar, la tia de Letícia.
La tieta de Letícia ha publicat uns missatges a Twitter en contra del rei Joan Carles I i la monarquia | Europa Press

Però Ortiz també ha estat d'acord amb altres comentaris contundents contra el sogre de la seva neboda. «Al país dels corruptes, l'emèrit és el Rei»

«Després del “per què no calles?", ve "explicacions de què?”». «Esplèndid resum de l'essència moral i democràtica de la monarquia».

Letícia coneix la ideologia d'Henar Ortiz

A la reina no li ha agradat gens el que ha opinat la germana del seu pare. Tot i això, segur que no l'ha sorprès perquè ja sap que ella és republicana.

Imatge de la reina Letícia presidint la reunió del consell del reial patronat
Letícia coneix perfectament l'opinió d'Henar Ortiz sobre la monarquia | Catalunya Diari

La seva tieta més d'una vegada ha opinat públicament que està en contra de la monarquia. Segons Vanitatis, va arribar a demanar un referèndum sobre aquesta institució i ho va fer mitjançant un document molt dur. Hi deia: «Comissions il·legals milionàries, propietats ocultes a l'estranger, amnistia fiscal, caceres d'elefants, amistats perilloses, cas Nóos».

«Són només algunes de les notícies que han envoltat la monarquia en els últims anys. Tot apunta que els Borbons s'han enriquit a costa del poble espanyol des del final de la dictadura […] Per això creiem que és el moment de dir prou».