Imatge de Mila Ximénez en una sessió de fotos per una revista

Mila Ximénez confirma una trista notícia sobre el seu càncer i demana un favor

La col·laboradora de 'Sálvame' prendrà una decisió en dues setmanes

Mila Ximénez sorprenia a tots els espectadors en tornar a 'Sálvame' després de diverses setmanes absent. La col·laboradora va haver d'abandonar el seu lloc de treball a causa d'un empitjorament en el seu estat de salut pel càncer de pulmó que li van detectar el passat mes de juny. Mila trepitjava el plató el dimarts, 2 de març, donant una notícia que va gelar la sang dels seus companys i de l'audiència, però es va mostrar ferm en seguir lluitant.

Actualment, la periodista s'està sotmetent a una quimioteràpia molt més forta que la deixa sense forces i a un tractament per no perdre el cabell, tot això mentre la malaltia segueix imparable. Després d'un mes on pràcticament no podia sortir del llit, Mila tornava il·lusionada a 'Sálvame' en un intent de normalitzar la seva situació.

El favor que demana Mila Ximénez

En el seu retorn a plató vam poder veure a una Mila molt més feble, ja que són moments molt delicats per a ella, però va confessar sentir-se «preparada». «Ja no tinc por», afirmava molt serena, i és que han sigut mesos molt durs on ha lluitat amb totes les seves forces per seguir endavant. Una lluita que ha estat seguida pels mitjans de comunicació i en aquest sentit, Mila feia una petició.

«Vull demanar un favor. Sé que és el vostre treball, però crec que mereixo que, quan vaig a fer la 'químio', em tingueu una mica de respecte», demanava la col·laboradora. No és la primera vegada que Mila sol·licita a la premsa que li donin una mica de respir en els moments més delicats del seu procés. No li agrada sentir-se observada quan va a l'hospital i surt després d'hores del tractament: «Són moltes sessions, esteu tot el dia a la porta. Si poguéssiu evitar-ho, em faríeu la vida molt més fàcil», explicava.

Mila ha explicat que ha iniciat un nou tractament, però que encara li queda un «llarg i dur» camí al davant. Tot i que una de les zones afectades per la malaltia ha empitjorat, la col·laboradora s'ha mostrat feliç de poder tornar a la feina. «Passo sis hores a l'hospital i, òbviament, quan surto estic malament», confessava. «Tenia ganes de tornar perquè significa que estic bé. He estat al llit gairebé un mes, sense moure'm», afegia.

Mila prendrà una decisió d'aquí a dues setmanes

Per a Mila Ximénez tornar a la feina és fonamental. Tot i que ja no té la força i el temperament del qual ha fet gala durant tots aquests anys, la col·laboradora vol aprofitar al màxim el temps en què la malaltia li permet estar bé. Durant la seva intervenció, la periodista ha tirat d'honestedat i ha explicat que encara li queden per fer diverses proves. Quan rebi els resultats, prendrà una decisió.

«Aquestes dues setmanes vull treballar i estar tranquil·la, i després em fan una altra prova», ha explicat. A Mila li ha tocat viure un dels pitjors moments de la seva vida, però reconeixia tenir «absència de por». En les primeres setmanes de conèixer que patia càncer, la por es va apoderar d'ella i la va neutralitzar, però va ser capaç de tirar endavant amb força i determinació, i ara ha deixat la por enrere.

Fent gala de la seva honestedat, la periodista va confessar «no tinc cos. Jo tinc molta força, però cada vegada em costa més treure-la, cada vegada em costa més aixecar-me. Està sent molt llarg el camí, i molt fotut». En sentir que està a la vora de l'abisme va admetre: «Si em diuen que els tractaments no funcionaran... S'ha acabat». La seva sinceritat va provocar un silenci entre els seus companys, però no per això van deixar d'animar-la i mostrar que seguiran donant-li suport passi el que passi.