Les millors sèries d'intriga i misteri del 2019

Històries sorprenents i fascinants que t'atraparan fins a l'últim minut

Si t'encanta la típica sensació de desconcert al final dels capítols de les sèries, t'agradarà aquest recull de 12 sèries d'intriga i de misteri que causen autèntica addicció. Dona vida als teus moments d'oci amb aquestes històries sorprenents i prepara't un bon bol de crispetes: comencem!

  • No et perdis: Les millors 20 sèries psicològiques

Les millors sèries d'intriga i misteri

Les bones sèries normalment causen addicció, però a aquestes en concret se'ls afegeix una dosi extra d'intriga i misteri que farà que no puguis conciliar el son, tal com ens explica 'Carácter Urbano'.

1. The Killing

Les sèries d'assassinats, intrigues i misteri van començar a proliferar fa un cert temps. Tot i que les plataformes més exitoses per visualitzar sèries, com ara Netflix o HBO han vist com es transformava en gran mesura el seu catàleg des d'aleshores, 'The Killing' és, sense cap mena de dubte, una de les sèries policíaques més recomanables que pots veure. Es tracta d'una adaptació magnífica de la producció danesa 'Forbrydelsen'. Al llarg de les seves 4 temporades, es mirarà de desxifrar qui va cometre l'assassinat terrible de la Rosie Larsen.

 

2. Lost

Gairebé 10 anys després d'haver-se'n emès el darrer capítol, els espectadors segueixen molt marcats per aquesta sèrie. Les aventures i desventures de diversos nàufrags que es troben atrapats en una illa deserta i els misteris que els esperen en aquest paratge inhòspit van fer contenir la respiració de milions de seguidors, fins al punt que 'Lost' va esdevenir un autèntic fenomen de masses.

Avui en dia, la sèrie continua semblant actual, i quan s'acaba cada capítol ens trobem amb una sorpresa que ens enganxa i ens fa sentir la necessitat de veure'n el següent. Un total de 100 capítols d'una de les millors sèries de misteri que s'han fet i que la majoria de seguidors veuen amb molt poc temps, sobretot pel seu component altament addictiu. 

via GIPHY

 

3. Stranger Things

En cas que siguis un dels pocs amants de les sèries que encara no ha tingut l'ocasió de veure 'Stranger Things', t'adonaràs que encara no has descobert una de les produccions més recomanables dels darrers 10 anys.

No només és una sèrie que destaca per la seva ambientació dels anys 80 i pels seus personatges que són fàcils d'apreciar: a banda, el seuritme frenètic et farà veure-la fins que acabis del tot les seves 2 temporades que es poden trobar a la plataforma Netflix. Aquest mateix 2019 apareixerà una tercera temporada, cosa que farà ben contents els seus nombrosos seguidors.

 

4. The OA

Netflix també ens presenta una proposta ben carregada d'originalitat. El començament de 'The OA' és molt semblant al d'altres produccions de suspens: es produeix una desaparició que no s'explica ningú i, a més, una tornada que encara és més desconcertant. De mica en mica, s'aniran resolent els enigmes d'aquest puzle tan complex amb girs de guió i diversos elements de la ciència-ficció. Continuem atents a l'aparició d'una segona temporada que sembla que no arriba mai perquè la producció ha tingut retards.

 

5. The Alienist

Tot i que s'han fet moltes sèries sobre la temàtica dels assassinats, no n'hi ha cap que tingui tanta personalitat com aquesta, que constitueix l'adaptació a la televisió del llibre de Caleb Carr  que du el mateix nom.

S'ambienta a la ciutat de Nova York durant l'any 1896 i ens ofereix un viatge cap al cantó més fosc de la ment de les persones, que farem de la mà d'un psicòleg criminal que tracta amb personatges que farien estremir qualsevol. Actualment, a Netflix només hi podem trobar una temporada, però hem de remarcar que és una de les sèries de suspens amb més qualitat de totes.

via GIPHY

 

6. Homeland

La darrera temporada d'aquesta sèrie, que és la vuitena que se n'ha fet, també arribarà aquest mateix any. Per tant, la història fascinant de Carrie Mathison, una experta antiterrorista, s'acabarà ben aviat. Tot i contenir diversos alts i baixos, és una de les produccions d'intriga més ben perfilades dels últims anys, tot i que està fonamentada en la producció d'Israel 'Hatufim'. Hi ha un gran nombre de personatges que apareixen a la sèrie durant els més de 80 capítols que se n'han fet, i resulta molt singular el fet que és ben difícil endevinar les intencions que tenen.

  • Et recomanem: Les millors 12 sèries policíaques de tots els temps

7. Bron 

Si abans ens hem referit a 'The Killing' com un dels principals exponents de les produccions de misteri, el número 1 de les sèries policíaques és per a 'Bron', una coproducció danesa i sueca de suspens que també és altament recomanable. Té un total de 4 temporades i, en els seus capítols, ens ofereix dosis elevades de misteri i d'un ambient ben fosc, molt recurrent dins de les sèries del continent europeu. 

 

8. Fringe

El creador de la popular 'Lost', J. J. Abrams, també ens va deixar la magnífica 'Fringe', una història que intenta retrobar l'esperit de produccions com ara 'The Twilight Zone' o 'Expedient X' tot i que aprofita els recursos que ofereix la televisió més moderna. Encara que durant la primera temporada la crítica es va mostrar força freda, a mesura que avança la sèrie els capítols cada cop enganxen més. És ideal per a totes aquelles persones que gaudeixen amb els fenòmens paranormals i les teories conspiratòries.

 

9. Twin Peaks

Un  'thriller'/sèrie de David Lynch que va constituir tota una revolució per a la indústria de la televisió. Es tracta d'un autèntic fenomen televisiu que va saber escriure de nou el manual típic de les produccions de misteri. La temporada més aclamada, la primera, va aparèixer l'any 90, però intentar resoldre el cas que envolta la mort de la Laura Palmer continua essent una experiència molt recomanable actualment. L'any 2017 es va estrenar la seva tercera temporada, i molta gent afirma que l'experiència de la sèrie és irrepetible. Sigui com sigui, és absolutament imprescindible per als amants del gènere.

via GIPHY

 

10. American Horror Story

Per a totes les persones que tinguin ganes de seguir una història més terrorífica i sinistra, 'American Horror Story' és perfecta. Es tracta d'una producció antològica, amb temporades independents, que ha estat en antena al llarg de les seves 8 temporades. Tot i que ara comença a deixar veure algun senyal d'esgotament, continua fent tanta por com quan es va estrenar per primera vegada. A banda, la plataforma Netflix té disponibles tots els seus capítols.

 

11. True Detective

Dins d'HBO, aquesta sèrie de detectius és un dels principals referents del seu gènere. T'enganxarà gràcies al seu brillant argument, a la seva ambientació que oprimeix el pit i a la parella d'actors principals que hi participen, en Matthew McConaughey i la Woody Harrelson. A més, cadascuna de les seves temporades conté un arc argumental que difereix de les altres, i a la segona l'interès baixa de manera considerable. Sigui com sigui, la seva tercera temporada, estrenada fa poc, ha tornat a despertar l'interès del públic i, per això, l'any 2019 pot ser molt important per a la sèrie.

 

12. Dark

La majoria de les sèries que hem esmentat fins ara provenen dels Estats Units. Ara bé, els europeus també tenen una gran capacitat a l'hora de fer encongir el cor del públic. Encara que 'Dark' s'ha arribat a comparar diversos cops amb 'Stranger Things', no es poden comparar més enllà de l'element sobrenatural que contenen. En aquest cas, 'Dark' és una sèrie d'origen alemany que es pot veure a Netflix i que té un to molt més assossegat i envoltat de foscor, a banda d'un argument amb més complexitat, que es barreja amb salts en el temps. La primera temporada de la sèrie t'atraparà.

  • Article relacionat: Les 20 sèries històriques que no et pots perdre