La mare de Mario Biondo: «Ara tenim la prova que el van matar»

Santina segueix lluitant per demostrar el presumpte assassinat del seu fill

Malauradament ja han passat vuit anys des de la tràgica mort de Mario Biondo. Corria el 30 de maig de 2013, quan el llavors marit de Raquel Sánchez Silva apareixia mort en l'habitatge que compartia amb la presentadora a Madrid. El seu cas va commocionar tot Espanya i Itàlia, on al llarg d'aquests anys s'han dut a terme investigacions que han intentat aclarir les causes de la mort del tècnic de càmera. Però, malgrat que les contínues indagacions i les tres autòpsies realitzades només han servit per confirmar la hipòtesi del suïcidi que va acabar tancant el cas a Espanya, la família Biondo sempre s'ha mantingut ferm en defensar la teoria de l'homicidi.

Els pares i germans de la víctima, Giuseppe Biondo, Santina D'Alessandro, Emanuela i Andrea, estan convençuts que el càmera no es va prendre la vida i no han cessat en la seva obstinació de mantenir el cas obert. De fet, la batalla als tribunals continua al seu país natal després de l'última decisió presa per la Fiscalia General del Tribunal d'Apel·lació de Palerm, on les noves dades aportades han servit per fer un gir radical al cas.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Es compleixen vuit anys de la mort de Mario Biondo: la seva família segueix lluitant

La nostàlgia i el dolor per la pèrdua del jove italià està cada any present en la família Biondo. En una data tan assenyalada com és el dia de la seva mort, els seus familiars, amics i veïns surten als carrers de la seva ciutat natal per homenatjar el difunt, un esdeveniment que aquest any no s'ha pogut celebrar a conseqüència del coronavirus.

Encara que aquest últim 30 de maig ha sigut impossible realitzar la tradicional processó amb torxes que cada any il·lumina els carrers de Palerm, no ha impedit a la família Biondo realitzar un esdeveniment per 'Facebook Live' per seguir donant visibilitat a un cas que continua obert. «Tots estem bé, però estranyem molt a Mario cada dia. He de fer justícia pel meu fill i per nosaltres», ha assenyalat la matriarca de la família en una entrevista al diari 'Jaleos'.

Santina i la seva família segueixen lluitant per demostrar que el càmera va ser assassinat aquell 30 de maig al seu domicili, una teoria que sembla haver cobrat pes després de presentar-se dos informes pericials; un realitzat pel criminòleg i perit policial Óscar Tarruella, i un altre per un equip de professionals italians, que avalen la hipòtesi que Mario Biondo va poder haver estat estrangulat a les mans de dues persones conegudes que es van presentar en el seu habitatge. «La informació que hi havia algú més en el domicili aquesta nit no ens va sorprendre, sempre hem sostingut que van matar al nostre Mario i ara tenim la prova», ha assegurat la mare de Mario en la mateixa entrevista.

Les dues persones que van estar amb Mario Biondo ja han sigut identificades

Atès que la investigació continua oberta, Santina s'ha negat a oferir públicament més detalls sobre l'estat actual de la investigació, però insisteix que la seva lluita no cessarà: «Tenim molta esperança». A més, segons hem pogut conèixer recentment, les dues persones que suposadament van estar amb el càmera el dia de la seva mort ja han sigut identificades per un despatx de consultors contractat per la família Biondo. Així, gràcies a les tècniques de geolocalització i el rastreig IP, la consultora hauria pogut realitzar un mapa de seguiment sobre aquestes dues persones que van estar aquell dia en el lloc dels fets. L'informe està sent redactat per l'equip d'experts i molt aviat serà presentat davant la Fiscalia de Palerm, que tindrà en el seu poder tota la informació necessària per poder tancar el cas després de vuit anys.


Comentaris

envia el comentari