Pilar Bardem fent un discurs en una entrega de premis

La misteriosa dona que s'ha emportat les cendres de Pilar Bardem

Una desconeguda ha recollit les cendres de Pilar Bardem

Pilar Bardem ha estat, és i serà una de les grans actrius de la història del nostre país. Per aquest motiu la seva mort, el 17 de juliol, ha generat molta commoció.

És més, encara se'n segueix parlant. I no només pels nombrosos missatges que es continuen publicant a les xarxes lamentant la mort de Pìlar, també perquè una desconeguda s'ha emportat les seves cendres del crematori.

Els fills de Pilar Bardem no van acudir al crematori

Una malaltia pulmonar és la que li va provocar la mort als 82 anys. Ho va fer després d'una vida en què va demostrar que tenia una enorme capacitat artística, així com que era molt valenta i d'idees fermes. Amb això no només ens referim a les seves conviccions polítiques, sinó també al seu rebuig a la religió.

Precisament per no ser creient, tenia molt clar com es volia acomiadar d'aquest món. Va dir que no volia capella ardent ni tampoc un funeral. I els seus tres fills, Carlos, Javier i Mónica, ho van respectar totalment.

Seguint les indicacions de Pilar, no se li va fer comiat multitudinari ni tampoc respons religiós. L'únic que es va fer va ser traslladar el seu cos al tanatori-crematori d'El Escorial. I allà va passar una cosa que ha sorprès tothom.

Com ha donat a conèixer el diari 'La Razón', els seus fills no es van personar al crematori per a recollir les cendres de la seva mare. Ho va fer una senyora misteriosa que no va voler fer cap declaració davant la premsa.

El citat mitjà ha publicat que es desconeix absolutament la identitat d'aquesta dona tan discreta. No obstant això, com és lògic, es té clar que ha de ser una persona molt important al clan Bardem per la 'tasca' que ha tingut. Pot ser des d'una familiar no coneguda pel gran públic fins a una amiga molt especial de Pilar.

De la mateixa manera, hi ha un altre 'enigma': no se sap què faran amb les cendres. Els seus éssers estimats no han revelat si es quedaran a l'habitatge d'algun dels seus fills o si s'escamparan en algun lloc concret.

Continuen els missatges afectuosos cap a Pilar Bardem

Ja ha passat més d'una setmana des de la mort de la matriarca del clan Bardem, però les paraules d'afecte cap a ella segueixen inundant les xarxes. Paraules que pertanyen no només a ciutadans de carrer sinó també a cares conegudes del nostre país, entre les quals es troba la seva jove, Penélope Cruz.

L'esposa de Javier Bardem no ha dubtat a fer una publicació a Instagram per a dedicar un tendre homenatge a la seva difunta sogra. Ho ha fet compartint diverses fotografies on surten elles dues i que ha acompanyat d'un missatge molt emotiu en què diu:

«Gràcies per tot l'amor que ens has donat. Gràcies per haver-te posat sempre de la banda de qui més ho necessita, per alçar la veu contra les injustícies. I per deixar-te la pell lluitant per a millorar les condicions de vida dels membres més necessitats del nostre sector».

A això ha afegit: «No es pot oblidar que en la nostra professió moltes coses han millorat gràcies al teu grandíssim esforç al llarg dels anys, sense rendir-te en cap moment. Ets admirable. Gràcies per compartir amb mi la teva saviesa durant tots aquests anys. I el teu humor. T'estimo moltíssim. Sempre et portaré al cor».

No obstant això, la madrilenya no ha sigut l'única familiar de Pilar que la segueix recordant. El seu fill Carlos, per exemple, també ha fet servir les xarxes per a compartir un vídeo molt especial de la seva mare que els seus éssers estimats li havien preparat per a una gran festa que li havien organitzat feia poc.