Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La presentadora Mónica López en una imatge promocional de Televisió Espanyola

La catalana Mònica López deixa bocabadats els col·laboradors en directe: «Fora»

Els col·laboradors estaven opinant sobre l'actuació de Fernando Simón i la pròxima celebració del 8-M

La presentadora Mónica López en una imatge promocional de Televisió Espanyola
Mònica López ha tallat abruptament un debat sobre el 8-M | GTRES

Queden pocs dies per entrar al mes de març i que es compleixi un any des que el coronavirus va sacsejar per primera vegada les nostres vides. Des del mes de gener ja s’havien detectat casos al nostre país, però els representants sanitaris com Fernando Simón mantenien que Espanya només patiria casos aïllats.

El mes de març també va ser molt polèmic per la celebració del 8-M, on centenars de persones van sortir als carrers per reivindicar els drets de les dones. Tot i això, aquestes manifestacions no van ser les úniques que van celebrar-se al mes de març: partits esportius, classes presencials i cap mesura de seguretat va propiciar que la Covid entrés fàcilment al nostre territori.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

‘La hora de la 1’ debat sobre les actuacions de Fernando Simón

Tot i això, aquest matí ‘La hora de la 1’ ha recordat un altre aniversari. I és que avui, 26 de febrer, fa un any que Fernando Simón va assegurar que les mascaretes no eren necessàries. Cal recordar que en aquell moment poc se sabia del virus que s’havia iniciat a la Xina, i les mesures de seguretat van canviar múltiples cops per adaptar-se als nous coneixements sobre la Covid.

El debat de ‘La hora de la 1’ s’ha centrat en les comentades declaracions de Fernando Simón, i la presentadora Mònica López ha afirmat que aquestes declaracions es feien perquè «no hi havia mascaretes», recordant que ni tan sols els sanitaris de primera línia disposaven d’aquest complement tan segur i essencial. «Si al mes de febrer ens diuen ‘senyors, heu de portar mascareta, no sortiu al carrer sense la boca tapada...’», començava Mònica López. «Si ens arriben a dir això sense tenir mascaretes suficients, s’hauria muntat una...».

Els col·laboradors del programa de TVE afirmaven que era molt fàcil jutjar les paraules de Simón amb els coneixements que es té ara sobre la Covid: «No es poden fer prediccions al passat, perquè és molt fàcil», argumentava el viròleg José Antonio López. «Digues-m’ho a mi, que m’he dedicat 20 anys al temps», bromejava la presentadora com a resposta.

Mònica López talla abruptament un debat sobre el 8-M

El segon debat, en aquesta ocasió amb un to més tens, s’ha centrat en la celebració del 8-M del passat any. Alguns col·laboradors han afirmat que ja s’havia advertit sobre els perills de celebrar les manifestacions abans del 8 de març, mentre que altres asseguraven que el debat va crear-se dies després.

El col·laborador Juan Fernández Miranda assegurava que a Espanya «des del 20 de febrer fins al 8-M hi havia un debat sobre si s’havia de confinar o no, i el 9 de març Carmen Calvo va canviar el seu discurs». Per altra banda, Mònica López afirmava que aquest no era el cas: «El dia 10 van tancar els col·legis, i dius ‘compte han tancat els col·legis’, però jo recordo que aquell dia en el grup de pares molts d’ells deien que apuntarien als seus fills a Karate».

«M’estàs dient que l’any passat abans de la manifestació del 8-M no va haver-hi polèmica pera que no se celebrés?», preguntava Fernández Miranda. La majoria de taula assegurava que el debat va crear-se «dies després», mentre Esther Jaén anava un pas més enllà i opinava que es tractava d’una «polèmica ideològica», ja que «ningú va plantejar-se que Vox no es pogués reunir, ni que no hi hagués partits de futbol ni concerts». 

El seu rival de la taula, Juan Fernández Miranda, continuava afirmant que sí que va plantejar-se un tancament al país. «Teníem a Itàlia en el punt de mira. Itàlia va tancar».

El debat s’ha acabat abruptament quan els col·laboradors han opinat sobre què passarà aquest 8-M, on algunes entitats feministes han organitzat manifestacions que alguns governs autonòmics, per exemple el de Madrid, permetran realitzar i reunir-se fins a 500 persones. Els col·laboradors bromejaven sobre que «ho discutirem a posteriori, no abans». Mentre el debat continuava a la taula, Mònica López ha tallat de manera directa les paraules dels col·laboradors: «Fora», ha afirmat abans de donar pas a publicitat.