L’actriu Helen McCrory, de Harry Potter i Peaky Blinders, qui ha mort als 52 anys a causa d’un càncer

Mor Helen McCrory, actriu de Harry Potter i Peaky Blinders, als 52 anys

El seu marit, Damian Lewis, ha estat l'encarregat de donar la trista notícia

Dol al món artístic per la defunció de l’actriu Helen McCrory als 52 anys a causa d’un càncer. La notícia ha estat comunicada pel seu marit Damian Lewis, conegut pel seu paper a Homeland, qui ha confirmat la seva mort a través de les xarxes.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La carrera d'Helen McCrory va començar al teatre, i a partir dels anys 90 va treballar també a la televisió i al cinema, sent coneguda per diversos papers que passaran a la història. En el món de les sèries, destaca el seu paper com a Polly Gray a Peaky Blinders, mentre que també és coneguda al cinema per representar a Narcissa Malfoy, mare de Draco, a tres pel·lícules de Harry Potter.

«Ha mort com ha viscut. Sense por»

Ha estat el seu marit i també actor, Damian Lewis, qui ha donat la fatídica notícia a través del seu compte de Twitter poc després de les sis de la tarda d’aquest divendres.

«Tinc el cor trencar per anunciar que després d’una heroica batalla contra el càncer, la bonica i poderosa dona que és Helen McCrory ha mort de manera tranquil·la a casa, rodejada d’una onada d’amor dels seus amics i família. Ha mort com ha viscut. Sense por», afirma Damian Lewis al trist comunicat. «L’estimem i sabem com d'afortunats hem estat per haver-la tingut a les nostres vides. Ella brillava molt. Ara vés, petita, a l’aire, i gràcies», finalitzava.   

La carrera d’Helen McCrory ha estat tant variada com exitosa. A més dels seus papers a Peaky Blinders o Harry Potter, també ha destacat per pel·lícules com ‘La reina’ (2006) o ‘La invención de Hugo’ (2011), així com clàssics com ‘James Bond Skyfall’, ‘La venganza del conde de Montecristo’ de l’any 2002 o ‘Entrevista con el vampiro’. Al teatre va brillar pel seu paper de Lady Macbeth o Medea, mentre que també va destacar al món de la televisió pel seu paper a un capítol de Doctor Who com a antagonista. 

Companys i seguidors recorden la vida d’Helen McCrory

Són moltes les persones que estan compartint els seus condols i records a les xarxes, i des del compte oficial de la sèrie Peaky Blinders han volgut rendir un homenatge després de la mort de l’actriu que interpretava a la tieta Polly, matriarca dels Shelby. «Tot el nostre amor i pensament està amb la família d’Helen», han escrit a Twitter.

McCrory deixa enrere el seu marit, amb qui estava casada des de l'any 2007, i els seus dos fills en comú: Manon i Guilliver. Les xarxes també han volgut acomiadar-se de l’estimada actriu, qui ha marcat diverses generacions amb els seus papers en teatre, televisió i cinema i que deixa en l'aire, entre altres molts projectes, la gravació de l'última temporada de Peaky Blinders, fet pels quals els seguidors de la sèrie es mostren molt afectats.