Mor Beatriz Valdés Ozores, la sogra d’Esperanza Aguirre

Beatriz Valdés va morir el passat dilluns amb 92 anys, i el seu enterrament va tenir el lloc a la finca familiar Piedras Menaras de Guadalajara

Esperanza Aguirre tenia una molt bona relació amb la seva sogra
Esperanza Aguirre tenia una molt bona relació amb la seva sogra | LA COCTELERA

El començament d’aquesta setmana ha estat difícil per Esperanza Aguirre. Beatriz Valdés Ozores, la seva sogra, moria a l’hospital de la Fundació Jiménez Diaz amb l'edat de 92 anys. Segons ha explicat 'La Coctelera', és sabut que Aguirre tenia una molt bona relació amb la mare del seu marit, i que va arribar a estimar-la com si fos la seva segona mare.

Les dues compartien aficions durant el seu temps lliure, com ara jugar a golf o el bridge, i les dues vivien en un palauet familiar al carrer Jesús del Valle del barri de Malasaña de Madrid, on s’han traslladat de la marquesa de Casa Valdés.

  • També et pot interessar: Esperanza Aguirre criticada pel seu pas com a convidada a 'Pasapalabra'

Els seus fills lamenten la pèrdua

Beatriz Valdés Ozores va contraure matrimoni amb Ignacio Rmaírez de Haro y Pérez de Guzmán, aristòcrata que posseïa grans títols de noblesa. Fruit de la seva relació van tenir sis fills, els quals han heretat diversos títols nobiliaris: Beatriz, la filla primogènita, és comtessa de Murillo. El marit d’Esperanza Aguirre, Fernando, és compte de Bornos, mentre que els seus germans Juan i Iñigo són comtes de Montenievo i marquès de Cazaza, respectivament.

Beatriz tenia sis fills
Beatriz tenia sis fills | CEDIDA

 

És admirable l’excel·lent relació que mantenen els sis germans. Una de les clares mostres d’afecte va ser l’intercanvi de títols nobiliaris l’any 2013 entre Fernando, compte de Bornos, amb la seva germana Beatriz, que va passar a ser comtessa de Murillo. El fort lligam dels sis germans ha afavorit que la família Valdés s’hagi mantingut sempre molt unida.  

Després de la pèrdua de la seva mare no se sap amb certesa qui rebrà la successió del marquesat de Casa Valdés. El més probable, i per dret, és que recaigui sobre la primogènita, Beatriz.

Valdés posseïa un gran patrimoni

La mort del seu marit l’any 2010 a causa d’un brot de legionel·la a Madrid, Beatriz Valdés va heretar un gran patrimoni que inclou terres agrícoles ubicades a la Comunitat de Madrid i Guadalajara. A més a més, la sogra d’Esperanza Aguirre era propietària de set residències a Espanya, entre les quals destaca el palau de Pravia, on tota família solia estiuejar.

La sogra d’Esperanza Aguirre, compromesa solidàriament

La comtessa de Casa Valdés invertia gran part del seu temps per a activitats benèfiques centrades en nens orfes i amb risc d’exclusió. Aquesta dedicació la va heretar de la seva mare, la qual va estar molt activa en tasques socials de socórrer els fills de militars morts durant la Guerra Civil.

Beatriz Valdés
Beatriz Valdés | CEDIDA

 

Així doncs, Beatriz va ajudar des de ben petita en una casa d’acollida per a fills de mares treballadores a la perifèria de Madrid, i durant la Guerra Civil va involucrar-se en tasques assistencials.

  • També pots llegir: Esperanza Aguirre deixa penjat a Risto Mejide

Comentaris

envia el comentari