Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miguel Báez Espuny, 'El litri', ha estat un dels toreros més reconeguts del nostre país.

Mor 'El Litri' només quatre dies després de la boda del seu fill

Miguel Báez Espuny tenia 91 anys

Miguel Báez Espuny 'El Litri' forma part de la història de la tauromàquia del nostre país. I és que va ser una de les grans figures del món dels bous cap a la dècada dels anys 50 i 60. Per aquest motiu, els professionals del sector i els aficionats ploren ara la seva mort.

El torero ha mort amb 91 anys a causa d'una llarga malaltia. La seva pèrdua s'ha produït dies després que el seu fill, el també torero Miguel Báez 'El Litri', es casés per segona vegada.

Mor 'El Litri', una llegenda del toreig

El valencià moria ahir a Madrid després d'estar molt de temps patint una patologia que havia empitjorat el seu estat de salut últimament. No s'han donat més dades de la seva mort, tot i que Informalia ha publicat que aquesta es va produir mentre passejava pel Parc del Retiro.

Sigui com sigui, la seva pèrdua ha causat un gran dolor a la seva família, especialment a la seva dona, Conchita Spínola, i als seus tres fills. I, evidentment, al món de la tauromàquia, ja que per molts és un mestre.

Miguel Báez va néixer a Gandia, però ben aviat es va traslladar a viure a Huelva. El món del toro li corria per les venes perquè tant el seu avi com el seu pare van ser toreros. Per això va encaminar per aquest àmbit també el seu rumb professional, convertint-se en el més il·lustre torero de la seva dinastia.

El seu debut es va produir el 1947 i pràcticament des del primer moment va aconseguir grans èxits, per la qual cosa tres anys més tard va prendre l'alternativa. A partir d'aquí va conquistar aficionats, va omplir places de bous i va aconseguir nombrosos reconeixements. I es va convertir en figura indiscutible dels cartells amb de Paco Camino i Manuel Benítez 'El Cordobés'.

Però no només això, perquè també es va convertir en tot un ídol popular, per aquest motiu, fins i tot va arribar a ser protagonista de la seva pel·lícula. Film que també va arrasar en cartellera i que va portar per títol El Litri y su sombra (1967).

Després dels seus anys de triomfs més grans i reconeixement, va començar a torejar esporàdicament i l'última vegada que es va posar el vestit de llums va ser l'any 1987. Ho va fer a la plaça de Nimes per ser peça clau en l'alternativa del seu fill. Fill que va decidir seguir la tradició familiar i que també va aconseguir gaudir d'èxit

'El Litri' mor després del casament familiar

El torero de Gandia ha mort quatre dies després que el seu fill es casés per segona vegada. Aquest, que es va divorciar de Carolina Herrera, ha contret matrimoni amb la historiadora Casilda Ybarra després de dos anys de relació. El casament civil va tenir lloc el passat dissabte 14 de maig al mas Carrascalejo, a Sanlúcar la Mayor.

En aquesta cerimònia va faltar el pare del nuvi i és que, per motius de salut, no es va poder desplaçar. La seva absència es va fer notar molt entre tota la família i, especialment, en el seu fill Miguel. Un fill aquest que ara ha hagut d'interrompre la seva lluna de mel per aquesta mort.

Miguel Báez Espuny amb el seu fill i un amic
'El Litri' no va poder assistir a la recent boda del seu fill | Europa Press

Familiars, amics i companys del torero que acaba de perdre la vida s'estan traslladant fins a la capella ardent que ha estat instal·lada a Madrid. És la manera de poder donar-li l'últim adeu i, per descomptat, donar suport als seus éssers estimats en aquest tràngol tan dolorós.

Es desconeix de moment si hi haurà algun tipus d'homenatge o d'acte més en honor seu. Sí, d'un torero que va marcar un abans i un després a les places de bous.