Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Mor el periodista Francisco Pérez Abellán amb 64 anys

Especialitzat en criminologia, àmbit al qual ha dedicat gran part de la seva vida, va col·laborar en diverses ocasions amb programes com 'Crónicas Marcianas' i 'Cuarto Milenio', entre altres

Francisco Pérez Abellán era un conegut col·laborador de 'Cuarto Milenio'
Francisco Pérez Abellán era un conegut col·laborador de 'Cuarto Milenio' | Cuatro

 

Aquest passat dijous  la televisió del nostre país ha tornat a perdre una de les seves cares històriques. El periodista  Francisco Pérez Abellán, conegut per col·laborar en programes molt populars com 'Crónicas Marcianas' i 'Cuarto Milenio', ha mort amb 64 anys a Madrid.  Les seves restes mortals han estat traslladats, segons 'Libertad Digital', mitjà amb el qual col·laborava sovint, al tanatori Parque de San Isidro de la capital. 

Una vida dedicada a la criminologia i la investigació

Abellán va iniciar la seva carrera professional al diari 'Pueblo', i posteriorment va passar per 'Diario 16' i també per Ràdio Nacional d'Espanya (RNE), entre altres mitjans. També va arribar a dirigir programes com 'Caso Abierto', però més enllà d'això una de les coses més destacables de la seva trajectòria és que es va especialitzar en criminologia, i va dedicar gran part de la seva feina informativa, radiofònica i televisiva a tractar aquesta temàtica.

Més notícies relacionades: Mor el cineasta Jordi Grau, director de 'La trastienda' i 'No profanar el sueño de los muertos'

A Banda, Abellán va escriure aproximadament vint llibres, en els quals ha exposat les seves troballes i descobriments en el camp de la criminologia. Al llarg de la seva vida ha rebut nombrosos reconeixements com la de Criminòleg d'Honor, Detectiu d'Honor, i Millor Periodista d'Investigació del Col·legi de Detectius de Catalunya. Darrerament, Abellán havia incrementat la seva presència a mitjans com 'Libertad Digital', EsRadio i també a 13 TV. 

A través de les xaxes socials, Iker Jiménez ha explicat que està «dessolat» amb la mort de Pérez Abellán
A través de les xarxes socials, Iker Jiménez ha explicat que està «dessolat» amb la mort de Pérez Abellán | Twitter (@navedelmisterio)

 

Iker Jiménez: «Estic dessolat»

A través de les xarxes socials el periodista Iker Jiménez ha lamentat la seva «sobtada mort», i ha aclarit que fa «més de 20 anys» que són amics. «No m'ho vull creure. Mestre de periodistes. Tan afectuós sempre amb nosaltres. Ens ha abandonat un dels més grans. Estic dessolat», ha escrit el presentador de 'Cuarto Milenio' a Twitter. Amb tot, ha destacat la seva impecable professionalitat, i li ha desitjat un «bon viatge a la llum».