Primer pla de l'exbanquer Mario Conde

Mor la germana petita de Mario Conde: «Va viure un patiment injust»

Mario Conde publica una carta de comiat a la seva germana Ana, que ha perdut la vida fa unes hores

Mario Conde, expresident de Banesto, ha perdut a Ana, la seva germana petita. Davant d'aquest fet, ha volgut dedicar-li unes emotives paraules a través del seu compte d'Instagram. Encara que el seu perfil en aquesta xarxa social és privat, s'ha filtrat aquest punyent text en què recorda a la seva germana.

«La fragilitat de la vida, aquesta immensa capacitat d'alterar el nostre solc vital de manera brusca, tant potent com imprevista. La sentim de manera especialment intensa».

«Quan esdeveniments inesperats ens colpegen en el més profund, deixen rere seu, no només una sensació de buit o la presència d'una absència, sinó addicionalment, una aspra sensació d'injustícia existencial», començava dient Mario Conde a la seva xarxa social.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Consternat pel que ha passat, Mario Conde es referia així a la seva germana. «Ella, Ana, la nostra germana petita, era sobretot i, per sobre de tot, la bondat personificada. Va viure suportant un injust patiment, la qual cosa incrementa exponencialment la qualitat del patit».

Ana, la germana petita de Mario Conde morta fa hores

«Però sobre el dolor va voler edificar un rotund silenci, consumint en el seu interior l'acidesa amarga del gust del qual és injust. Déu li va donar bona salut des del seu naixement, però a canvi li va dotar del cor més generós, ampli, afectuós i sincer que es pugui imaginar. L'estimaven tots els que amb ella convivien, perquè escampava bondat embolicada en un ingenu, i intel·ligent alhora, ampli somriure», prosseguia.

«Avui, la meva altra germana i jo, en companyia del meu cunyat Fernando, i alguns, pocs, íntims, hem deixat les seves cendres en el panteó familiar. Allà roman el que queda de la seva estructura corporal, però la seva ànima segueix viva en nosaltres, amb més forces que mai», confessava Mario Conde en una carta punyent.

Alhora, l'escriptor i tertulià escrivia el següent. «Els tres germans hem viscut junts dolorosos esdeveniments que, si és possible, ens han unit més encara. Hem entès que la sang no és suficient».

«Es reclama l'amor i la bondat per poder utilitzar la paraula germanor. Nosaltres tres vam tenir i vam cultivar en moments difícils aquesta germanor. Restem de moment, dos dels tres amb estructura corpòria, en el que alguns anomenen aquesta manifestació».

«Però, seguim els tres units en la comunicació espiritual», finalitzava la seva carta de comiat.

Mario Conde, una vida d'èxits i cops durs

Aquest gallec, que va aconseguir la primera posició de la seva promoció de Dret, va obtenir en les oposicions d'advocat de l'Estat la nota més alta de la història.

Amb tot just tres anys de carrera funcionarial, deixa el dret públic i entra en el sector privat. Amb 28 anys, Conde fitxa per una empresa farmacèutica i als 35 es converteix en milionari.

El 1987, l'exbanquer tanca l'operació econòmica més vital a Espanya juntament amb Juan Abelló, l'home que l'havia contractat una dècada abans.

Amb els diners, Conde i Abelló compren accions de Banesto i són nomenats vicepresidents de l'entitat. Però llavors, el banc s'enfronta llavors a una OPA hostil del Banc de Bilbao.

Mario acaba aconseguint que el facin president en contra del desig del Banc Central i les grans famílies del negoci. A l'edat de 39 anys, Conde salva el banc de l'OPA i s'erigeix en un dels homes punters del sistema financer.

El 1993, l'expresident de Banesto és nomenat 'doctor honoris causa' per la Universitat Complutense de Madrid. Des d'aquí, entra en un conglomerat de conspiracions i lluites pel poder que el portaran a presó poc després. La resta de la seva història més recent, ja és per tots coneguda i avui, Mario plora la mort de la seva germana petita, Ana.