Tamara Falcó caminant pel carrer

Tamara Falcó, trencada de dolor: «Ha mort»

Tamara Falcó plora la mort d'un ésser estimat amb qui tenia molt de tracte

Nou revés per a Tamara Falcó. Ahir es va haver d'acomiadar de la seva àvia, amb qui estava molt unida. Ahir, Beatriz Arrastia va morir als 98 anys a Madrid envoltada de tota la seva família.

Dins del seu cercle més proper se la coneixia com Beba o Betty. D'origen filipí, vivia a Espanya des del 1992, quan va morir el seu marit. I, tot i que sempre ha optat per la discreció, evitant els focus de la premsa del cor, estava molt unida als seus fills i nets.

Amb Tamara Falcó tenia una relació especial, sobretot perquè passaven molt de temps junts. Era una de les poques netes que vivia a prop, i sempre que podien es veien.

Durant un esdeveniment que es va fer al Teatro Real, Tamara va parlar de tot el que significava Beatriz per a ella. De fet, va ser qui la va introduir al món de la fe. «Va néixer al camp, a les Filipines, es va enamorar bojament del meu avi, va viure la II Guerra Mundial i va tenir sis nens», va resumir Tamara.

«Aquesta fe, aquest amor indestructible, la va conservar fins i tot quan es va mudar a Espanya», explicava la seva neta, emocionada. I afegia: «Fins i tot quan a casa ningú anava a missa i ens ficàvem bastant amb ella».

Falcó assenyala que va aprendre molt de Betty i que la considerava un referent.

Malgrat pertànyer a una de les famílies més famoses del país, poques persones sabien que existia. Beatriz volia passar desapercebuda i ho aconseguia.

Només es recorda una aparició seva a la televisió. Va ser sorpresa per dos dels seus nets, Tamara i Julio, al programa de Telecinco 'Volverte a ver'.

Va ser al 2019. Se la va veure molt còmoda i natural davant de les càmeres i va aprofitar l'ocasió per a desfer-se en elogis cap als seus familiars més directes.

La sorpresa de Tamara a televisió

Una de les responsables d'aquesta sorpresa va ser Tamara Falcó. Durant l'emissió del programa, Beatriz els va dedicar un missatge molt emotiu: «No tinc paraules per expressar l'afecte que els tinc, em surt de l'ànima».

Admetia que «em coneixen bé, saben el que vull". Per la seva banda, els seus nets li van donar les «gràcies per ser la millor àvia del món».

Tot i que era una dona molt optimista, Beatriz no ho va tenir gens fàcil a la vida. Va haver de fer front a la mort de tres dels seus sis fills. A Ricky el van trobar mort després d'inhalar monòxid de carboni d'una estufa; Carlos va morir d'un càncer fulminant; i Beatriz, de càncer de pulmó.

Els únics que segueixen amb vida són Isabel, la més coneguda del clan, i els més joves, Joaquín i Victoria.

Era tal afecte que li tenien els seus nets, que, quan van saber la notícia, tant Enrique com Julio José es van desplaçar a Madrid en jet privat. Els germans de Tamara Falcó han volgut estar presents al comiat de la seva àvia, segons va publicar 'ABC'.

La pèrdua de Beba arriba en un mal moment per a Tamara. Malgrat que ha trobat l'amor i l'estabilitat amb Íñigo Onieva, aquests últims mesos ha perdut diverses persones que estimava.

El coronavirus es va emportar el seu pare, el marquès de Griñón, i el seu tiet, Fernando Falcó. Fa gairebé un any també va morir el seu cunyat, Jaime Carvajal. 

En aquests moments intenta refugiar-se en els seus germans i en la seva parella, amb el qual sempre se l'ha vist molt còmoda. I això malgrat els rumors d'infidelitat per part d'ell. Tamara sempre s'ha volgut mantenir allunyada d'aquests comentaris, que no li fan gaire gràcia.

Sempre ha dit que buscava algú que li aportés estabilitat. Per això posava l'exemple de la seva mare amb Mario Vargas Llosa.