La periodista i presentadora Sonsoles Ódena

El motiu que porta Sonsoles Ónega a comprar sempre a Mercadona

Mercadona sempre ha estat el supermercat estrella per a celíacs, i és per això que la periodista va decidir comprar en aquest supermercat quan van diagnosticar-li celiaquia i diabetis al seu fill

La periodista Sonsoles Ónega, presentadora de 'Ya es mediodía' de Telecinco, ha obert la seva nevera per al mitjà de comunicació 'El Español', i ha explicat quins són els productes que no poden faltar a casa seva, majoritàriament comprats a Mercadona

La periodista explica que els seus hàbits de consum van haver de canviar l'any 2016 quan al seu fill Gonzalo van diagnosticar-li diabetis tipus 1. De fet, afirma que mai compraria pastisseria industrial perquè «contraproduent per a la salut i per a les artèries». 

Els productes que mai falten a la seva nevera

Sonsoles Ónega destaca que en el seu frigorífic sempre té iogurts: «els que tinc són de la marca, ja que són els que contenen menys sucre». A més, també compta amb tomàquets perquè «són molt pràctics» i verdures com les mongetes tendres, el carabassó i les carxofes.

La periodista també explica que sempre intenta tenir hamburgueses i formatges sense gluten perquè Gonzalo pugui menjar-ne. Per altra banda, també té llet i una ampolla de xampany de la marca Juvé i Camps.

El plat ràpid i senzill de Sonsoles Ónega

La periodista assegura que li agrada cuinar i, a més destaca els seus plats de calamars, la carn d'olla, la bolonyesa i les llenties.

Fins i tot Sonsoles ha volgut aconsellar un plat molt senzill: «M'encanta deixar macerant un dia sencer la tonyina o salmó fresc en oli de sèsam i soja. Es talla en daus i la maceració dona un gust boníssim. I, finalment, es cuina a la planxa». Un plat sa, proteic i molt fàcil i ràpid de preparar.

Els motius pels quals compra a Mercadona

La periodista ha manifestat que, normalment, compra a Mercadona perquè té una botiga prop de casa i a més hi ha una àmplia varietat de productes per a celíacs. 

«El meu fill, a més de diabètic, és celíac i he de comprar molts productes sense gluten» explica. «No obstant això, és veritat que ara hi ha més supermercats que ofereixen aquests productes sense gluten. Però abans costava més i Mercadona sempre ha tingut molts productes especials per a celíacs».

Ara bé, la periodista compra els productes processats a un Supercor que té prop de casa, i el peix a El Corte InglésSonsoles Ónega també explica que li agrada anar a una botiga de productes ecològics que hi ha a Majalahonda, Madrid, perquè té «productes particulars per al meu fill petit».

Per a la carn va a la carnisseria Maza de la Rioja: «faig les comandes a aquesta carnisseria quinzenalment, ja que t'envien els productes envasats al buit».

Els productes de Mercadona per a celíacs

El passat mes de maig, Mercadona celebrava el Dia Nacional del Celíac informant que ofereix més de 1.300 opcions sense gluten i compartint algunes idees de plats per a persones que no poden consumir aquesta proteïna.

Tal com explica Sonsoles Ónega, cada vegada hi ha més supermercats que compten amb opcions sense gluten. No obstant això, fa anys, Mercadona era un dels supermercats on més varietat es podia trobar.

La companyia valenciana, de forma anual, incorpora nous productes a la seva llista d'articles sense gluten Hacendado. «Actualment, Mercadona ofereix més de 1.300 solucions convenientment envasades i identificades en el seu etiquetatge per garantir la màxima seguretat alimentària als seus clients celíacs».

A més, Mercadona també col·labora amb entitats com la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE), l'Associació de Celíacs de Catalunya, l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten (ACSG) i l'Associació d'Intolerants a la Lactosa d'Espanya (ADILAC).