Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sede de Atresmedia

La multa milionària que pot rebre Antena 3 per publicitat encoberta

La CNMC ha obert dos expedients sancionadors a Atresmedia per possibles pràctiques contràries a la Llei General de Comunicació Audiovisual

Imatge de l'edifici de la corporació Atresmedia
El grup de comunicació està sent investigat per possibles irregularitats publicitàries  | Atresmedia

El grup de comunicació Atresmedia està en el punt de mira. Segons sembla, dos dels seus programes emesos l'any 2019 haurien incomplert la Llei General de Comunicació Audiovisual, i per aquest motiu estan sent analitzats i podrien comportar grans sancions per la companyia.

En aquest cas, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha obert dos expedients sancionadors  a Atresmedia per irregularitats publicitàries: un a LaSexta i un altre a Antena3.

Denúncia a 'Viatgeres amb B' de LaSexta

El primer dels expedients ha estat interposat a LaSexta per suposada publicitat encoberta en el programa d'entreteniment anomenat 'Viajeras con B'.

L'objecte d'anàlisi és un capítol emès el 25 de maig de 2019, en el qual es mostra la marca d'una coneguda agència de viatges. En l'episodi es fa el lliurament d'una portada on figura el nom de l'agència, és per això que en el programa hi podria haver una possible publicitat encoberta.

De fet, tal com podem veure en les xarxes socials, la vinculació del programa amb la coneguda agència de viatges és tremendament estreta i no s'amaguen a publicar-ho. Fins i tot, el nom del programa fa il·lusió a l'empresa, fent referència a la lletra inicial del nom de l'empresa. 

En cas de tramitar-se la sanció, LaSexta hauria d'assumir aquesta infracció administrativa que està qualificada de caràcter greu.

Emplaçament publicitari no indicat a Antena 3

La segona sanció afecta al canal Antena 3 i, en específic, al programa 'El Contenedor', per un cas d'emplaçament publicitari no indicat. L'episodi inaugural emès el 22 de juliol de 2019 és objecte d'una investigació per la inclusió de diverses empreses de mudança sense avís visual ni auditiu per part de la cadena.

Segons marca la llei, el públic ha de ser clarament informat de l'emplaçament del producte al principi i a la fi del programa i quan es reprengui després d'una pausa publicitària.

En cas de confirmar-se la denúncia, Atresmedia hauria d'assumir les elevades quanties que suposen les dues infraccions sumades. De moment, el grup té deu dies per presentar al·legacions.