Fotografia de Risto Mejide a Madrid el dimecres 06 de novembre de 2019

Un negacionista deixa Risto sense paraules: «Et queden dos mesos de vida»

Risto Mejide va dedicar el seu programa a la polèmica al voltant dels negacionistes després d'haver superat el coronavirus

Risto Mejide s'ha curat del coronavirus i ha tornat a la càrrega a 'Todo es verdad'. Des de l'espai que condueix al prime time de Cuatro, va voler agrair al sector sanitari i, en especial, a la vacuna. Aquesta va ser, precisament, una de les protagonistes durant el programa.

Després de travessar les dificultats de la Covid-19, Risto va voler dedicar el seu programa a abordar la polèmica amb els negacionistes. El debat es va centrar al voltant del CDS, una substància que algunes organitzacions venen com la cura miraculosa per a nombroses malalties.

Per analitzar la situació de prop, la reportera Jéssica de Francisco es va infiltrar en un laboratori clandestí. Allà va poder comprovar de primera mà l'agressivitat que es respira en aquests llocs. La reportera va ser sotmesa a tota mena de pressions i recriminacions.

Per exemple, li insistien amb molta intensitat que es tragués la mascareta. Però el més incòmode va ser quan el venedor li va parlar sobre la vacuna. «És letal, et queden 2 anys de vida si et vacunes», li va dir de manera agressiva després de deixar anar un discurs negacionista.

El seu missatge seguia l'argumentari habitual de les teories negacionistes: «Amb la vacuna t'injecten quantitats de metalls en el teu cos com el grafè. Seràs detectada amb les xarxes 5G, et detectaran molt més fàcilment que si no te la poses».

Davant l'estupefacció de la periodista infiltrada, li diagnosticava dos anys de vida: «No se t'acudeixi vacunar-te. El que has de fer és deixar-te de collonades i centrar-te en acostar-te a Déu per mitjà de l'església catòlica».

Testimonis en directe d'un delicte

Jéssica de Francisco es va fer passar per una contagiada de Covid-19 per infiltrar-se al laboratori clandestí. Allà produeixen i venen la substància prohibida CDS (diòxid de clor). La venen com una cura miraculosa, però està prohibida per ser perillosa per a la salut.

La reportera infiltrada demanava informació per a ella i per a la seva àvia. El venedor li deia que en un parell de dies «estaria prenent el sol per aquí». Però el producte que li venia, el diòxid de clor, es considera una classe de lleixiu que no només cura sinó que pot matar.

Al final acabava pagant 80 euros per un flascó petit adornat amb la imatge de la Mare de Déu. Aquesta escena surrealista va ser seguida per les preguntes de la periodista, qui va revelar la seva veritable identitat. El venedor, acorralat, es defensava: «És un purificador d'aigua, és legal».

Al plató, Risto i els seus col·laboradors van seguir atònits el reportatge i van assegurar estar davant d'una conducta delictiva. «Estan comerciant amb una substància il·legal i perjudicial per a l'organisme», asseguraven. Però encara no ho havien vist tot sobre els negacionistes.

Marejos, vòmits i sequedat

El programa de Risto Mejide, 'Todo es verdad', va comptar amb la presència de Christian Constán, fill d'una víctima del diòxid de clor. La seva mare, malalta, va contactar amb l'organització Dulce Revolución i li van vendre el producte. El jove va explicar en directe les conseqüències de la seva ingesta.

«Després de 15 dies prenent el producte, va començar a tenir sequedat, marejos, vòmits, i a quedar-se ronca. S'estan lucrant a base de pacients que senten una desesperació», explicava el fill d'aquesta víctima amb artritis reumatoide. El remei va acabar sent devastador per a la salut de la seva mare.

A Internet circulen diversos vídeos de supòsits científics que recomanen la ingesta d'aquest compost. Això no obstant, no està demostrat que serveixi per combatre el coronavirus i altres patologies. De fet, és perillós per a salut, tal com han confirmat diversos experts.

El diòxid de clor és un fort oxidant que ataca el virus en una superfície inert, però que en el nostre organisme ho destrueix tot al seu pas. No distingeix entre el virus i els teixits de l'organisme, i a la llarga resulta molt corrosiu. Pot provocar problemes greus de salut, sobretot en les vies respiratòries.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.