Nena Daconte

Nena Daconte confessa el seu drama i les addiccions

Nena Daconte s'ha sincerat amb el públic mitjançant una entrevista

Nena Daconte és el nom d'un dels grups que més èxit van aconseguir al nostre país al començament del segle XXI. Els dos integrants de la banda, Kim Fanlo i Mai Meneses, van acabar separant-se, però avui ella segueix treballant sota el mateix nom artístic.

Continua al món de la música després d'haver superat una etapa molt complicada marcada per una addicció.

Precisament d'aquesta fase de la seva vida tan difícil ha parlat ara la cantant madrilenya a una revista. Ho ha fet per deixar clar que, moltes vegades, la fama i l'èxit es converteixen en un 'arma de doble tall'.

Nena Daconte confessa els seus problemes del passat

A Mai la vam conèixer el 2002, quan es va convertir en concursant de la segona edició de 'Operación Triunfo'. Ràpidament va cridar l'atenció per la seva dolçor i la seva peculiar veu, però no li va ser suficient per continuar al programa. Va passar a ser la primera expulsada.

segona edició Operación Triunfo
Mai Meneses va ser concursant de la segona edició de 'Operación Triunfo' | TVE

Tot i la garrotada que va suposar ser eliminada, ella, que havia estudiat Dret, tenia clar que volia treballar al món de la música. Per aquest motiu, amb la seva llavors parella, Kim Fanlo, van donar forma al duo Nena Daconte. Amb aquest van arribar els èxits, gràcies a cançons com Idiota o En qué estrella estará, i el fitxatge per part de la discogràfica Universal.

Les vendes dels seus àlbums eren espectaculars, omplien als seus concerts i van aconseguir diferents reconeixements. Vivien en aquell moment les mels de l'èxit, però darrere d'aquest hi havia un veritable patiment. I és que així ho ha explicat ara Meneses en una entrevista per a la revista Semana.

Exactament ha relatat que «vivia la síndrome de la impostora», que li feia creure que no es mereixia cap de les coses bones que li estaven passant. És més, ha reconegut obertament que per això va aparèixer el problema d'addicció. Ha confessat que «l'alcohol m'ajudava a evadir-me, era una manera de ser feliç momentàniament».

Però va arribar un moment en què la situació la va sobrepassar absolutament, va passar «quan vaig començar amb les meves paranoies. Això em va distorsionar la realitat i va ser quan vaig dir que ja no podia més». Tant és així que ha relatat que «no podia escoltar la meva música i tampoc la d'altra gent, em feia mal tota l'estona».

Nena Daconte
Nena Daconte ha confessat els problemes d'addiccions i el patiment que va viure | GTRES

La situació provoca la fi del duet musical

Per això, l'artista va comunicar al seu company de grup que no volia continuar. Això va provocar un cisma entre ells que va fer, entre altres coses, que acabessin als tribunals per veure qui es quedava amb el nom de la banda. I ho va aconseguir ella.

D'aquesta relació amb Kim no només ha reconegut que va ser tòxica sinó que ell la va defraudar. Ha afirmat que «no va ser el meu amic en aquell moment. Si veia que la seva companya estava perduda, hauria d'haver estat més a prop».

«Ell era conscient del que em passava, però no ho va voler veure».

Alcohol, separació i allunyament del món de la música van ser els instants complicats que va passar Nena Daconte en aquesta etapa. Etapa en què, com ha relatat, va haver de sotmetre's a un tractament mèdic. El motiu és que li van descobrir que el cervell «estava descompensat químicament».

Nena Daconte a un photocall
Mai Meneses es va veure en l'obligació de parar la seva carrera musical | GTRES

La vida actual de Mai Meneses

L'exconcursant de 'OT' ha concedit aquesta entrevista ara per mostrar el costat ocult de la fama i també per donar testimoni de superació. És clar, perquè tots aquests problemes van quedar enrere.

Actualment, està casada amb Eduardo Baeza, amb qui té dos fills, i fa poc ha començat a reprendre la seva vida musical de manera progressiva. I això la té il·lusionada, però temorosa alhora. Així ho ha deixat de manifest en una de les seves darreres publicacions a Instagram.

Ha escrit: «Després de molts anys sense fer música, aquesta setmana sento que torna l'enrenou a la meva vida. Molts dies sense passar per casa, assaigs, concerts, anades i vingudes. Sento un déjà vu de gires passades i encara tot just he començat, se'm revolucionen les emocions».

«D'una banda, estic molt feliç, tinc la millor feina del món i un equip de gent estupenda. D'altra banda, em descobreixo mirant de reüll totes aquestes inseguretats que hi són, just darrere de la porta, esperant un moment de debilitat per sortir. Vegem qui guanya aquesta vegada».

▶️ Chenoa vuelve a cambiar la fecha de su boda... ¡un día antes del enlace!

Segur que aquesta ocasió guanya Nena o Mai, com vulguem anomenar-la, després de les experiències viscudes i la saviesa apresa. I amb la seva fortalesa i ànim ofereix als seus seguidors la possibilitat de continuar gaudint amb la música. En aquest cas, amb el seu darrer single que porta per títol Despiértame, Madrid.