Carmen Sevilla amb un somriure

Els dos nets de Carmen Sevilla, trencats per l'estat de la seva àvia

Carmen Sevilla preocupa a qui més feliç la fan

Carmen Sevilla , estrella del cinema i de la televisió a Espanya, continua sent recordada amb afecte per tothom. Va rebutjar fer carrera a Hollywood per convertir-se en 'la núvia d'Espanya'. L'estat de salut de l'artista, que fa més de set anys que està ingressada en una residència, preocupa els seus dos nets.

La malaltia de l'Alzheimer ha fet que Maria del Carmen García Galisteo, Carmen Sevilla, no recordi el que la seva carrera professional significa per al nostre país. Va néixer el 1930 i va adoptar el seu nom artístic en homenatge a la seva ciutat natal. De família de músics, el seu avi i el seu pare componien cobles per a artistes, amb 14 anys Carmen ja ballava i enlluernava amb el seu toc andalús.

Carmen Sevilla va triomfar dins i fora d'Espanya

Al llarg de la seva carrera, a més de ballar, va gravar més de 70 pel·lícules, va protagonitzar anuncis i va conduir diversos programes de televisió. Va ser de les més famoses d'Espanya durant molt de temps. La seva fama va traspassar fronteres i va viatjar a altres països per protagonitzar pel·lícules: Itàlia, Mèxic, Argentina i també als Estats Units a Hollywood.

Hollywood va obrir les portes a una bella i ingènua joveneta i li va oferir un contracte de sis anys a la 'Paramount'. Noms de la talla de Frank Sinatra, Charlton Heston o Mario Moreno van caure rendits a la seva bellesa i espontaneïtat. Va preferir rebutjar el contracte, era molt joveneta aleshores, es tractava d'altres temps i a Espanya tenia tot el que necessitava per ser feliç.

Es va casar amb el compositor i director d'orquestra Augusto Algueró, amb qui va tenir un fill, Augusto. El matrimoni es va separar una dècada després de casar-se. Anys després va tornar a casar-se, aquesta vegada amb l'empresari Vicente Patuel, amb qui va viure una etapa allunyada de la seva carrera artística.

Durant dècades, Carmen Sevilla va ser una de les figures més estimades i populars pel públic espanyol. Malauradament, avui Carmen no recorda res, el diagnòstic de l'Alzheimer va arribar l'any 2009, malaltia que en aquests moments està molt avançada. Carmen Sevilla, de 92 anys, rep la visita del seu fill a la residència Orpea d'Aravaca, a la capital.

El fill de Carmen Sevilla evita donar explicacions sobre la salut de la seva mare

Augusto Algueró, l'únic fill de Carmen Sevilla, procura no parlar de la situació de sa mare. Des del seu ingrés ha volgut protegir la seva mare, limitant les visites i controlant que no es filtri informació a la premsa. Això va provocar que fos criticat pels seguidors i admiradors de 'la núvia d'Espanya'.

Imatge de Carmen Sevilla abraçant al seu fill Augusto Algueró Jr.
Carmen Sevilla necessita tenir una rutina molt marcada i controlada dins de la residència | Cedida

Són poques les declaracions que Algueró ha fet sobre la seva mare. Fa uns mesos indicava que «el seu estat és complicat, però està estable dins de la seva situació. L'únic que importa és que està molt cuidada i atesa per grans professionals que n'estan pendents en tot moment».

Augusto acudeix sempre que pot a la residència Orpea per estar a prop de l'artista. Algueró i Moncho Ferrer, íntim amic, són els únics que visiten Carmen des de fa temps. Ho fan complint unes pautes, ja que és fonamental tenir una rutina molt marcada i controlada.

Carmen només rep la visita de dues persones a la residència

Augusto, de 58 anys, està separat de Marta Díaz i és pare de dos fills adolescents. Pel que sembla, la dissolució del matrimoni va ser de tot menys fàcil. Encara que de la seva vida privada se'n sap poc, el que és segur és que per als seus nets serà difícil créixer amb la malaltia que pateix la seva popular àvia.

Carmen va rebre la visita d'August i de Moncho al seu aniversari el mes d'octubre passat. Quan estava bé de salut, l'actriu celebrava cada 16 d'octubre amb magnificència. Solia acudir al restaurant madrileny Zalacaín, s'hi presentaven familiars i amics de l'artista per celebrar-ho amb ella, i fins i tot convidava els periodistes.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp