Nieves Herrero

Nieves Herrero admet «l'error» del programa sobre els crims d'Alcàsser

Netflix ha tornat a despertar algunes de les ferides que, amb el pas del temps, la societat havia començat a oblidar

Netflix ha tornat a despertar algunes de les ferides que, amb el pas del temps, la societat havia començat a oblidar sobre els assassinats de les tres joves d'Alcàsser. Fa unes setmanes, la plataforma va estrenar un documental del succés que va escandalitzar a Espanya l'any 1993 per la seva brutalitat.

Ara, 26 anys després, amb l'emissió d'aquests capítols s'han tornat a remoure sentiments, records i episodis d'una època que, de ben segur, tothom vol deixar en el passat. Però aquest és inevitable i els fantasmes d'aquells dies tornen a estar d'actualitat, igual que els periodistes que van seguir ben a prop el cas. Una d'elles va ser Nieves Herrero, que no ha volgut participar en el documental, i que va ser una de les cares més visibles a la televisió a l'hora de seguir el cas.

Una polèmica entrevista amb les famílies

Concretament, Herrero va ser focus de la polèmica després d'aconseguir una entrevista amb els pares de les joves assassinades al programa 'De tú a tú', d'Antena 3. Aquella entrevista va sobrepassar una línia vermella i va paralitzar el país davant el patiment immesurable d'aquelles famílies. Tot i que Herrero fa temps que ha decidit no parlar sobre el cas que més la va marcar professionalment, sí que aquests dies es recorden paraules de la periodista que denoten el seu penediment per aquella entrevista.

«Aquell programa va ser un error de peus a cap. La meva conclusió principal és que no es pot anar al lloc on s'ha produït la tragèdia i convertir un magazín en un programa monogràfic. S'ha de prendre certa distància, si no, no pots ser objectiu», explicava Herrero. De la mateixa forma, la periodista va arribar a lamentar que «ningú em va fer cas. Jo no podia ni respirar, però per la commoció, no perquè sabés la transcendència que anava a tenir el programa». «La televisió té aquesta línia vermella que es creua sense adonar-te», sentencia la periodista.

Nieves Herrero a 'De tú a tú'
Nieves Herrero va entrevistar a les famílies de les joves assassinades | Antena 3

 

«Ni tan sols la mateixa Nieves Herrero era conscient del que anàvem a veure aquella nit»

Per la seva banda, una de les reporteres que va cobrir el succés, ha assegurat que «ni tan sols la mateixa Nieves Herrero era conscient del que anàvem a veure aquella nit. Jo, de ben segur que no.  Era la primera vegada que passava una cosa així. Va ser un toc d'alerta per a tots. L'espectador es va sentir agredit. No podies apartar la mirada, però allò va dirigit als teus impulsos més primaris». Està clar que el documental de Netflix no deixa indiferent a ningú i demostra que, malgrat el pas del temps, hi ha ferides que mai es podran tancar.

Nieves Herrero a 'De tú a tú'
Nieves Herrero presentava el programa llavors a Antena 3 | Antena 3

 

També et poden interessar...

  • Un forense, sobre el crim d'Alcàsser: «Dos pèls no eren dels inculpats»
  • Noves incògnites sobre el cas Alcàsser després de l'estrena del documental de Netflix