Primer pla de Carmen Sevilla somrient molt feliç

«No em deixen veure Carmen Sevilla i no vull acomiadar-me davant d'un taüt»

Una crida per poder acomiadar-se de Carmen Sevilla

Carmen Sevilla és una actriu molt estimada pel públic i pels seus companys de professió. Entre ells es troba la vedet Norma Duval, qui considera Carmen com de la seva família. Els uneix una estreta relació que va quedar interrompuda quan la veterana actriu va ingressar el 2015 a una residència per la malaltia d'Alzheimer que pateix.

Norma es va posar en contacte amb el fill de Carmen Sevilla, Augusto Algueró, amb la intenció de visitar-la, però no va rebre resposta davant aquesta petició. «Li vaig demanar a Augusto que em deixés veure la seva mare perquè jo vull acomiadar-me'n i no tinc resposta. Vull veure-la i abraçar-la, no vull acomiadar-me davant d'un taüt», va manifestar Duval.

El delicat estat de salut de Carmen Sevilla

Carmen només rep la visita de dues persones des que va ingressar a Aravaca: la del seu fill i la del seu amic Moncho Ferrer. Cada setmana acudeixen a fer companyia a l'artista i observen com es va deteriorant el seu estat de salut. Algueró està atent a la seva mare, que tampoc no el reconeix a ell, una situació complicada amb què ha après a viure.

«Ja ha passat temps d'aquesta fase en què veies que s'apreciava el deteriorament cognitiu i que anava perdent facultats. Això era molt dur», va confessar Augusto en una ocasió fent referència a com afecta als familiars veure el deteriorament causat per l'Alzheimer en els malalts.

Imatge de Carmen Sevilla abraçant al seu fill Augusto Algueró Jr.
Carmen Sevilla ja no reconeix el seu fill. | Cedida

El setembre del 2022, el fill de Carmen Sevilla va trencar el seu silenci i va parlar sobre l'estat de la famosa actriu. En una xerrada amb el biògraf de la seva mare, José Aguilar, Augusto va explicar la difícil situació de l'artista per la seva malaltia. «Ja saps que el seu estat és complicat, però està estable dins de la situació», va explicar.

Carmen Sevilla i Norma Duval: molt més que companyes de professió

La relació entre Carmen Sevilla i Norma Duval va molt més enllà de la professionalitat: «Vull tornar a abraçar-la. Per mi ella ha estat la meva família. Augusto s'ha criat amb la meva germana Carla, ha treballat amb mi, jo el vaig contractar, no entenc res. Sempre hem tingut una relació fantàstica. Els meus pares han estat els seus pares, jo he estat a casa dels seus pares, de la senyora Flora».

La mare de Norma va morir l'any passat a causa de la mateixa malaltia que pateix Carmen Sevilla i sap com afecta els pacients. Norma no es dona per vençuda i manté l'esperança de poder acomiadar-se de la seva amiga, a qui té molt d'afecte. «M'agradaria dir-li adeu i fer-li una abraçada. Si no pot ser, doncs em quedaré amb aquesta espineta i ja està», afirmava emocionada.

Primer pla de Norma Duval.
Norma Duval vol acomiadar-se de la seva amiga Carmen Sevilla. | Europa Press

De moment, Augusto Algueró no ha manifestat públicament quina és la seva postura davant de la petició de Norma Duval. Sempre discret, es manté al marge de la polèmica i intenta evitar els mitjans de comunicació. Algueró va prendre la decisió que la seva mare no rebés visites perquè la gent que l'estima i admira la recordi tal com era abans de patir Alzheimer.

Carmen Sevilla, 'la xicota d'Espanya'

Maria del Carmen García Galisteo va néixer el 16 d'octubre del 1930 a Sevilla. Des dels 14 anys va iniciar la seva carrera artística quan va ballar per a Estrellita Castro. Va fer publicitat, va ballar, va cantar cobles i va actuar en més de 70 pel·lícules.

Tots volien casar-se amb ella i per aquest motiu van començar a anomenar-la 'La xicota d'Espanya', ja que molts pretendents van voler portar-la a l'altar. Només ho van aconseguir Augusto Algueró, amb qui va tenir una tempestuosa relació, i Vicente Patuel, que va morir l'any 2000.