Verónica Forqué durant la representació de l'obra de teatre 'La respiración' a Madrid (05/06/2017)

«No podem permetre que a ningú li passi el mateix que a Verónica Forqué, es pot evitar»

Boris Izaguirre ha posat el focus en el problema de la salut mental després del suïcidi de Verónica Forqué

La impactant i inesperada mort de Verónica Forqué ha provocat una cadena de reaccions per part de moltes cares famoses del panorama cultural espanyol. Molts amics i coneguts de la mítica actriu han fet declaracions arran de la terrible notícia amb què vam començar la setmana.

Dimecres, 15 de desembre, la capella ardent de Verónica Forqué es va instal·lar al Teatro Español de Madrid, on van acudir més de 3.000 persones per a donar l'últim adeu a la intèrpret. Polítics, artistes i altres persones famoses van passar pel teatre durant la jornada.

Imatge de la capella ardent de Verónica Forqué
Moltes cares coengudes van assistir al funeral de Verónica Forqué | GTRES

Un dels personatges més mediàtics que treballen a la televisió pública, Boris Izaguirre, ha parlat públicament després de la tragèdia de dilluns passat, 13 de desembre. Verónica Forqué es va treurea la vida al lavabo de casa seva, a Madrid.

El cas és que Boris, que ha assistit a la presentació de la programació nadalenca de TVE en un hotel de la capital, ha opinat sobre aquest tema. Al photocall de l'acte, Boris Izaguirre ha parlat dels seus projectes, dels seus desitjos per al 2022 i de la mort de Verónica.

GALERIA D'IMATGES DE L'ÚLTIM ADEU A VERÓNICA FORQUÉ

 

La contundent denúncia de Boris Izaguirre després de la mort de Verónica Forqué

El presentador de 'Lazos de sangre' ha confessat que «tots estem molt afectats per la mort de Verónica Forqué. És important que fem una observació del que acaba de passar. La salut mental necessita més reforços governamentals, institucionals», ha dit el veneçolà.

Boris Izaguirre
Boris Izaguirre ha sigut molt contundent parlant de la salut mental | GTRES

«No podem seguir tenint totalment desprotegides les persones que són víctimes de l'ansietat, de la depressió i del seu propi cervell. La intensitat amb què vivim ens està afectant, i això ho hem d'observar. No podem permetre que això torni a passar, clarament es pot evitar», ha denunciat.

El millor record de Verónica Forqué per a Boris Izaguirre

Boris recorda molt bé com era la mirada de l'actriu madrilenya. «La seva mirada estava absolutament plena de llum. Era transparent, profundíssima, i senties que hi podies entrar i allotjar-t'hi. Això és una cosa que no tothom té. En el fons, també penso que cal saber mirar, i aquesta és una de les poquíssimes coses que sé fer bé», confessava Boris recentment.

Veronica Forqué en un photocall
Dilluns passat, Verónica Forqué es va suïcidar a casa seva | GTRES

Ara el focus està posat en el programa 'MasterChef Celebrity'. I és que molts opinen que el show talent culinari de TVE ha posat massa el focus en l'actriu. Potser es va esprémer massa el que Verónica podia donar de si quan estava passant per una mala època.

I sobre això va parlar Boris Izaguirre dilluns passat. El presentador veneçolà no creu que el concurs culinari sigui el responsable del patiment que va viure l'actriu durant els seus últims dies.

«L'error és que no sabem tractar la salut mental ni en sabem parlar»

«Crec que no en tenen la culpa. L'error és que no sabem tractar la salut mental ni en sabem parlar. A vegades sentim que anem en contra del sistema i que tothom és enemic nostre. Així és com et sents quan tens depressió», explicava Boris.

«El que hem de fer és tenir més eines per a abordar aquest problema, per a ajudar les persones que es troben en aquesta situació. I és que moltes vegades, en un instant tot es torna fosc i ja no hi veus», va concloure el veneçolà.