Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El cantant Kiko Rivera amb una jaqueta americana

Nou incendi a Cantora: «Kiko es pot quedar sense res»

Els germans Rivera estan disposats a continuar amb aquesta 'guerra'

El cantant Kiko Rivera amb una jaqueta americana
Kiko, Cayetano i Fran Rivera ho tenen molt complicat per guanyar la 'guerra' contra Isabel Pantoja | Instagram @riverakiko

Isabel Pantoja està protagonitzant totes les portades de la premsa rosa i gran part de la culpa és del seu fill gran, Kiko Rivera, que va fer públic tot el que està passant a Cantora. De fet, al programa de Telecinco 'Cantora, la herencia envenenada' va exposar que la seva mare podria haver comès un delicte amb l'herència de Paquirri. 

Aquesta situació embruta la reputació de la cantant. Tant Kiko, com els seus germans, estan disposats a lluitar per aconseguir l'herència de Paquirri. No obstant això, tal com publica el diari 'La Vanguardia', no ho tenen gens fàcil.  

La situació de Kiko Rivera

'La Vanguardia' ha volgut saber fins on podria arribar aquesta 'guerra' entre els Rivera i els Pantoja. Per aquest motiu, s'ha posat en contacte amb dos professionals de Dret, Luis Romero, advocat i expert en Dret Penal, i Bonaventura Castellanos, lletrat especialitzat en Dret Civil i Mercantil.

En primer lloc, han abordat la situació en què es troba Kiko en relació amb l'herència paterna. En aquest cas, se sap que Paquirri va deixar Cantora per a Kiko, i a Isabel l'usdefruit de la finca. No obstant això, després de no acceptar el testament i transcórrer tres anys, Isabel va aconseguir convertir-se en copropietària de la finca.

En l'especial de Telecinco, el DJ va explicar que la seva mare va hipotecar la finca quan ell tenia dos anys. Passat el temps, l'any 2002, va tornar a hipotecar-la. En aquest últim cas, ell ja tenia divuit anys i va signar el document sense saber què era, però confiant en la seva mare. 

Pot Kiko Rivera prendre mesures legals? Doncs bé, els advocats consideren que podria desfer la primera hipoteca si aconsegueix demostrar alguna cosa. En concret, que l'artista va disposar dels béns del seu fill sent menor i sense tenir una autorització judicial. 

No obstant això, sobre la segona hipoteca ho té més difícil, segons Castellanos: «Resulta utòpic desfer-la. Al marge de la prescripció de l'acció de la nul·litat, va existir el ple consentiment atorgat en document públic, per més que ara addueixi desconeixement».

I els objectes de Paquirri?

Pel que fa als objectes personals de Paquirri, que Isabel Pantoja va denunciar el robatori, però que Kiko assegura que estan a Cantora, Castellanos afirma que «si es demostra que aquesta senyora va fer una denúncia falsa amb l'objectiu de quedar-se amb els béns de tots els fills de Paquirri, això comportaria responsabilitats penals». Tot i això, el lletrat reconeix que és molt complicat poder provar això.

No obstant això, partint de la suposició que sí que es pogués demostrar, Kiko Rivera no podria fer gran cosa, ja que tant el delicte d'apropiació indeguda com el de modalitat agreujada haurien prescrit. 

Fran i Cayetano sí que podrien actuar

Aquests dies ens hem assabentat que Fran Rivera i Cayetano Rivera han actuat per recuperar els objectes del seu pare, els quals Isabel hauria d'haver retornat per ordre d'un jutge i just l'endemà de la sentència aquests objectes suposadament van ser robats. No obstant això, després del que va explicar Kiko, els germans han tornat a lluitar pels objectes. Per això, han contactat amb un advocat que ha presentat un requeriment notarial, el qual Isabel Pantoja ha rebutjat.  

Podrien fer alguna cosa els germans Rivera per a recuperar el que els pertany del seu pare? Els advocats de 'La Vanguardia' han determinat que penalment no tenen res a fer perquè si hi hagués un delicte, aquest ja ha prescrit. No obstant això, sí que poden actuar per la via civil: «Francisco i Cayetano sí que poden anar als tribunals per la via civil perquè tenien oberta una execució i en aquest cas no hi ha prescripció. Poden sol·licitar la devolució dels béns».

D'aquesta manera, els advocats han assegurat que els fills del torero no ho tenen gens fàcil. És més, fins i tot han arribat a manifestar que Kiko Rivera podria ser desheretat. Isabel Pantoja podria denunciar les declaracions públiques que ha fet Kiko, que han atemptat contra la seva dignitat. Per aquest motiu el DJ podria perdre tot el que li correspon.

Caldrà esperar per veure com va avançant aquest conflicte, que ja fa dies que dura i està generant audiència al principal canal de Mediaset, Telecinco