El cantant Alfred García en un retrat fet a Madrid el dijous 28 de gener de 2021

Alfred García, després de la seva desaparició: «No podia fer vida normal»

El català posa veu a la banda sonora de 'Los Espabilados', una nova sèrie creada per Albert Espinosa

Alfred García torna a estar de moda. El català ha tornat al focus dels mitjans fa ben poc, gràcies al nou projecte que prepara i que veurà la llum ben aviat: el seu nou àlbum. Aquest, però, no és l'únic repte al qual s'ha enfrontat el jove cantant recentment, i és que Alfred és qui posa veu a la banda sonora de 'Los Espabilados', una nova sèrie de la plataforma Movistar que triomfa i ha estat creada pel conegut escriptor Albert Espinosa. 

Alfred García estava pràcticament desaparegut

Una notícia que ha causat sorpresa entre els seus seguidors, ja que el qui fos representant d'Espanya al Festival d'Eurovisió pràcticament va desaparèixer del mapa mediàtic poc després d'iniciar la seva carrera en solitari. Ara, l'exparella d'Amaia Romero ha concedit una entrevista a 'Gtres' on ha parlat sobre diferents temes d'actualitat i d'interès, com ara els motius que el van portar a reduir al màxim la seva exposició pública.

Tal com ha fet patent el català, la fama el va superar: «Em perseguien els fotògrafs, i això és una cosa que a mi em pressionava bastant en el meu dia a dia». En aquest sentit, Alfred ha destacat que «intentava portar una vida normal, però no podia fer-ho», motiu pel qual «aquesta va ser una mica la declaració d'intencions que ara mateix estic preparant per si això passa».

Aquest retir voluntari, amb tot, li ha anat com anell al dit al jove cantant, que ha deixat patent que buscava «tenir tranquil·litat» per tal de poder centrar-se en la creació d'aquest segon àlbum.
Per això va emprendre un camí «d'aventura de viatges, de composició i de cerca», amb l'objectiu d'aconseguir elaborar un disc que «no deixés indiferent a ningú».

Una bona relació amb l'escriptor Albert Espionosa

Alfred García també ha aprofitat l'oportunitat per parlar de la bona relació que té amb Albert Espinosa, i el que va suposar per a ell que li oferissin l'oportunitat de dur a terme aquest projecte: «Uns mesos abans de conèixer-lo, vaig patir un sotrac a la meva vida», una època difícil que va aconseguir superar gràcies als llibres de l'escriptor.

Tot això li va poder explicar en persona un dia que van coincidir en un concert, poc abans de participar a 'Operación Triunfo', moment que el jove cantant va aprofitar per agrair-li tota l'ajuda que havia rebut amb els seus llibres. Però no només això, ja que Alfred va comentar-li que «tant de bo algun dia jo pugui compondre una banda sonora per a tu».

Dit i fet. Després de la voràgine viscuda durant els mesos de concurs i els posteriors —que van incloure gires, la publicació d'un disc i diversos projectes més—, Albert Espinosa va enviar un missatge a Alfred amb el següent contingut: «Estic fent una sèrie i vull que facis la banda sonora».