Revelen nous i desconeguts detalls sobre la mort del germà de Joan Carles: «En 6 minuts»

El testimoni d'un dels millors amics del rei emèrit confessa allò que veritablement va passar aquell Dijous Sant

El rei emèrit Joan Carles I en una imatge d'arxiu
Revelen nous i desconeguts detalls sobre la mort del germà de Joan Carles | cedida

La llegenda negra de la monarquia sempre ha estat present en les seves vides, ni més ni menys que gairebé 65 anys porten arrossegant l'episodi més dolorós i alhora més estrany de la Casa Reial. Per descomptat això fa referència a la mort del germà petit del rei Joan Carles, l'Infant Alfons.

Hi ha coses de les quals a Espanya gairebé no es parla. I un dels episodis que més boques ha callat és la prematura mort del germà del rei emèrit, gairebé desconegut per a la majoria de la gent, desaparegut mentre tots dos, en aquells dies adolescents, jugaven amb una pistola aparentment descarregada.

La tragèdia va marcar per sempre la vida del rei emèrit i de la seva família, i va ser coberta durant dècades amb un halo de misteri i sospites. El Dijous Sant de 1956 sempre serà una data dolorosa per a la reialesa espanyola.

Alfons va rebre una bala al cap i va morir en 6 minuts

El que va succeir allí el dia de la tragèdia és que, fins on se sap, el primogènit de Don Joan i Maria de les Mercès va protagonitzar un accident que va posar fi a la vida del seu germà petit, amb tan sols 14 anys.

Però què va passar realment aquell desafortunat 29 de març de 1956? Un secret que el rei s'emportarà a la seva tomba, o potser la societat aconsegueix que alguna font pròxima acabi confirmant la seva versió o desmentint-la.

Spotify ja disposa de la sèrie documental XRey, amb la qual s'ha volgut bussejar en aquest tràgic dia. Aquest podcast narra la mort de l'Infant Alfons a través del testimoniatge d'un dels millors amics del Rei, Antonio Eraso, qui tenia la mateixa edat que Alfons.

«No es va adonar que estaven disparant a un blanc. Va partir una bala amb la mala sort que li va entrar per aquí [al cap] i el va dessagnar en sis minuts. Una tragèdia completament callada a Espanya, i això va endurir moltíssim el caràcter de tots. Per a nosaltres va ser una tempesta. Són coses que no oblidaràs en la teva vida, que un germà sense voler mati a un altre germà», explica Antonio Eraso als oïdors de XRey.


Comentaris

envia el comentari