El rei emèrit Joan Carles I en una imatge d'arxiu

Revelen nous i desconeguts detalls sobre la mort del germà de Joan Carles: «En 6 minuts»

El testimoni d'un dels millors amics del rei emèrit confessa allò que veritablement va passar aquell Dijous Sant

La llegenda negra de la monarquia sempre ha estat present en les seves vides, ni més ni menys que gairebé 65 anys porten arrossegant l'episodi més dolorós i alhora més estrany de la Casa Reial. Per descomptat això fa referència a la mort del germà petit del rei Joan Carles, l'Infant Alfons.

Hi ha coses de les quals a Espanya gairebé no es parla. I un dels episodis que més boques ha callat és la prematura mort del germà del rei emèrit, gairebé desconegut per a la majoria de la gent, desaparegut mentre tots dos, en aquells dies adolescents, jugaven amb una pistola aparentment descarregada.

La tragèdia va marcar per sempre la vida del rei emèrit i de la seva família, i va ser coberta durant dècades amb un halo de misteri i sospites. El Dijous Sant de 1956 sempre serà una data dolorosa per a la reialesa espanyola.

Alfons va rebre una bala al cap i va morir en 6 minuts

El que va succeir allí el dia de la tragèdia és que, fins on se sap, el primogènit de Don Joan i Maria de les Mercès va protagonitzar un accident que va posar fi a la vida del seu germà petit, amb tan sols 14 anys.

Però què va passar realment aquell desafortunat 29 de març de 1956? Un secret que el rei s'emportarà a la seva tomba, o potser la societat aconsegueix que alguna font pròxima acabi confirmant la seva versió o desmentint-la.

Spotify ja disposa de la sèrie documental XRey, amb la qual s'ha volgut bussejar en aquest tràgic dia. Aquest podcast narra la mort de l'Infant Alfons a través del testimoniatge d'un dels millors amics del Rei, Antonio Eraso, qui tenia la mateixa edat que Alfons.

«No es va adonar que estaven disparant a un blanc. Va partir una bala amb la mala sort que li va entrar per aquí [al cap] i el va dessagnar en sis minuts. Una tragèdia completament callada a Espanya, i això va endurir moltíssim el caràcter de tots. Per a nosaltres va ser una tempesta. Són coses que no oblidaràs en la teva vida, que un germà sense voler mati a un altre germà», explica Antonio Eraso als oïdors de XRey.