Imatge de la princesa Elionor

La nova llar de la princesa Elionor: disciplina, duresa i gairebé sense permisos

Elionor ja sap com serà la nova etapa que comença

Elionor està a punt d'acabar una etapa, la dels estudis de batxillerat, que l'han mantingut allunyada d'Espanya durant dos anys. Un cop acabi, l'hereva començarà la seva formació castrense a les Forces Armades amb l'ingrés aquest estiu a l'Acadèmia Militar de Saragossa. Aquesta serà la residència d'Elionor que compartirà amb altres alumnes fins a la jura de bandera.

La princesa d'Astúries començarà aquest estiu una formació militar en què passarà per tres acadèmies. Elionor es formarà primer a l'exèrcit de Terra i serà una cadet a l'Acadèmia Militar de Saragossa. D'allà, sortirà amb galons d'oficial i amb el títol de tinent.

Foto de la princesa Elionor
La princesa Elionor acaba aquest any els estudis de Batxillerat a Gal·les | GTRES

Les instal·lacions del centre d'ensenyament superior de l'Exèrcit de Terra espanyol on residirà Elionor van ser fundades el 1882. La primogènita de Felip VI estarà en règim d'internat, una situació que implica limitacions a la concessió de permisos, que queden reduïts als estrictament necessaris per motius degudament justificats.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

L'allotjament es fa en dormitoris col·lectius de capacitat per a 2, 4 o 12 persones. Segons les dimensions de les habitacions, aquestes disposen del mobiliari necessari perquè els alumnes gaudeixin d'un espai d'estudi individual i d'un lloc per guardar-hi el seu vestuari, equip i estris necessaris. L'alimentació i l'allotjament de l'alumne són despeses que assumeix l'Estat.

Com seran els primers dies d'Elionor a l'acadèmia militar?

En arribar, els alumnes són presentats al seu Tinent Coronel Cap de Batalló, el seu Comandant Cap de Companyia i Capità Cap de Secció. La vida diària del cadet exigeix exactitud a tots els actes i l'observança de les regles de disciplina, jerarquia i unitat.

Primer pla del rei Felip VI
Elionor rebrà formació militar, tal com va fer el seu pare, el rei Felip VI | GTRES

Des d'aquest moment, comença per a la Princesa d'Astúries el Mòdul d'Acolliment, Orientació i Adaptació a la vida militar. Els cadets passen per la perruqueria abans que se'ls lliuri l'equip militar bàsic i comencin les primeres sessions. Aquesta fase té una durada de dues setmanes, després, continua el Mòdul de Formació Militar Bàsica d'aproximadament un mes.

Aquest primer any reben una instrucció bàsica que es basa en tir, topografia i instrucció individual del combatent. Més endavant, aquestes competències es fan més específiques segons la modalitat d'ingrés, el cos al qual pertanyin i el pla d'estudis.

També fan exercicis de tir amb fusell d'assalt i pistola en simulador i exercicis de foc real amb armes individuals i col·lectives. Les activitats es realitzen tant de dia com de nit i sota les condicions climatològiques que hi hagi en aquell moment.

Al llarg d'aquesta etapa formativa, els actes, les cerimònies i les tradicions tenen gran importància, igual que l'exercici. Elionor i els seus companys, doncs, realitzaran esports militars, com ara orientació o patrulles de tir, i s'iniciaran en la pràctica d'equitació i defensa personal militar.

La princesa d'Astúries tindrà limitades les sortides

Un cop acabades les activitats diàries, podran sortir de l'acadèmia, sempre que això no obstaculitzi el compliment de les obligacions que corresponguin. Les sortides també es poden limitar per motius de rendiment acadèmic.

Des de l'acadèmia militar donen molta importància a l'aspecte impol·lut dels alumnes, fins i tot estant fora de les instal·lacions. Una normativa interna especifica aspectes com el cabell, barba, bigoti, perilla, ungles, accessoris i tatuatges, així com argolles, perforacions, espigues, insercions i automutilacions.

Primer pla d'Elionor.
Elionor sap que les normes de comportament que ha de seguir estan recollides en un reglament de conducta | GTRES

Elionor, al llarg de la seva estada a l'Acadèmia, serà protagonista d'una sèrie d'actes o de cerimònies plenes de simbolisme. El lliurament de 'Bandera de Percha y de Sables', 'Presentación a la Virgen del Pilar', 'Jura de Bandera', 'Nombramientos de Alférez', entre d'altres.

Elionor de Borbó farà tres anys de formació previs a l'etapa universitària

Serà per a l'hereva una experiència en què viurà uns anys de preparació durs en què la motivació, la constància i la maduresa seran fonamentals. Segons el director de l'Acadèmia General Militar de Saragossa, Manuel Pérez López, els cadets «creen uns vincles amb els companys que duren per sempre». La companyonia és un valor essencial que s'inculca a l'Acadèmia General Militar, i tots el prenen com a norma de conducta des de la seva arribada.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!