URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

La nova mascota de Victòria Frederica és una espècie invasora

Segons la llei imposada el passat mes de març, haurà de registrar l'animal, marcar-lo i esterilitzar-lo, entre altres tràmits
El porc haurà de ser esterilitzat i marcat, entre altres mesures, si volen que es quedi a Espanya | Instagram (@julienleik)

 

Victòria Frederica va celebrar els 18 anys el passat dijous i entre milers de regals que va rebre estava la seva nova mascota: un petit porc vietnamita envoltat en una bandera d'Espanya. L'únic problema és que l'animal és il·legal. 

 

Il·legal a partir de 2022

El passat mes de març, el Govern va prohibir la possessió i comercialització del porc vietnamita, ja que es va considerar que era una espècie invasora, la qual cosa posa en perill la biodiversitat autòctona del país. La nova normativa assenyala que posseir, transportar, traficar o comercialitzar amb exemplars vius de porcs vietnamitesserps pitó, tortugues de Florida i varans de la Sabana està prohibit a partir de l'1 de gener de 2022. És per aquest motiu que Victòria Frederica haurà de registrar a la seva nova mascota a la Comunitat de Madrid si no vol emportar-se una multa.

 

Accions que Victòria Frederica haurà de realitzar

Tot i això, el porquet li portarà més d'un mal de cap a Victòria Frederica, ja que per a complir la normativa no val amb registrar-lo solament. La néta dels Borbons haurà de complir una estricta normativa perquè la seva mascota pugui seguir amb ella: estarà obligada a esterilitzar a l'animal, marcar-lo, declarar oficialment que no el deixarà lliure en el medi natural i, que si en cas accidental el porc s'escapés, ho hauria de denunciar a les autoritats. Si, en un cas contrari, Victòria Frederica no es vol quedar amb l'animal, haurà d'entregar-lo a les autoritats o a un zoològic.

 

Aquest porquet va ser només un dels molts regals que va rebre en la seva posada de llarg, per celebrar els 18 anys, el dijous passat a la finca de 'La Escorzonera'. Va ser una festa que va anar a càrrec del rei Juan Carlos, i a la qual també van assistir els pares de Victòria Frederica, la infanta Elena i Jaime de Marichalar, el seu germà Froilà, la reina Sofia i el seu cosí Joan Urdangarín, entre molts altres coneguts i familiars. Com a artista convidat, durant la nit van poder gaudir d'un concert de Juan Magan, el qual va ser contractat per a actuar durant la festa de la família reial.

 

 

També et pot interessar...